Τρίτη , 28 Ιουνίου 2022
Τελευταία Νέα

Μανώλης Μητσιάς: «Θυμάμαι τις βροντές στον εμφύλιο, τον θόρυβο των πυροβόλων»

“Με συνέλαβαν και έφαγα τέσσερα χρόνια φυλακή” εξομολογήθηκε, επίσης, ο Μανώλης Μητσιάς.

Ο Μανώλης Μητσιάς παραχώρησε συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής «Καλύτερα δε γίνεται» και τον δημοσιογράφο Κυριάκο Θεοδοσίου με αφορμή την επερχόμενη συναυλία του. Μέσα σε όλα, ο δημοφιλής ερμηνευτές αναφέρθηκε στις δύσκολες παιδικές του μνήμες αλλά και όσα αντιμετώπισε με τον νόμο το 1967.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μανώλης Μητσιάς σημείωσε χαρακτηριστικά πως «θυμάμαι τα βράδια τις βροντές στον εμφύλιο που πυροβολούσαν οι αντάρτες τους εθνικόφρονες. Θυμάμαι σαν μικρό παιδί που άκουγα τον θόρυβο των πυροβόλων από μακριά και αναρωτιόμουν τι είναι αυτό. Αργότερα, όσο πέρναγε ο καιρός, συνειδητοποίησα ότι μου άρεσε πολύ η μουσική και έψαλα πολύ στην εκκλησία, μέχρι τα είκοσι μου χρόνια».

«Όταν πήγα για σπουδές στη Θεσσαλονίκη θυμάμαι ότι γράφτηκα σε μια χορωδία. Σε μια συναυλία που κάναμε, είχε αρρωστήσει ο πρώτος σολίστας της χορωδίας και αναγκαστικά πήρα τη θέση του στις 25 Μαρτίου. Παρουσιάζαμε το Άξιον Εστί του Θεοδωράκη, έγινα εγώ σολίστας και όπως φάνηκε άρεσα πάρα πολύ».

«Είχα εμπλακεί σε κάτι πολιτικά πράγματα το 1967. Με συνέλαβαν και έφαγα τέσσερα χρόνια φυλακή. Όταν βγήκα, δεν είχα ούτε τσιγάρο να καπνίσω και έτσι ξεκίνησα επαγγελματικά στο τραγούδι» συμπλήρωσε ο Μανώλης Μητσιάς στο ψυχαγωγικό μαγκαζίνο της Ναταλίας Γερμανού στον Alpha.

 

zappit.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares