Δευτέρα , 8 Αυγούστου 2022
Τελευταία Νέα

Μάλι: Δύο υπάλληλοι του Ερυθρού Σταυρού σκοτώθηκαν από ενόπλους

Δύο υπάλληλοι του Ερυθρού Σταυρού έχασαν τη ζωή τους, χθες Τετάρτη 1η Ιουνίου, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δέχθηκε επίθεση από ενόπλους στο δυτικό Μάλι.

Οι ένοπλοι, που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες, γάζωσαν με σφαίρες το όχημα στην περιοχή Καγές, ανέφερε ο Ερυθρός Σταυρός του Μάλι.

Ο οδηγός και ένα μέλος του ολλανδικού Ερυθρού Σταυρού σκοτώθηκαν, ενώ δύο συνεργάτες τους επέζησαν και κατάφεραν να διαφύγουν.

Οι δράστες της επίθεσης άρπαξαν το αυτοκίνητο, που έφερε τα διακριτικά του Ερυθρού Σταυρού, αλλά το εγκατέλειψαν μερικά χιλιόμετρα μακρύτερα.

Οι αρχές εκτιμούν ότι η επίθεση είχε στόχο τη ληστεία, καθώς οι επιθέσεις εξτρεμιστών ισλαμιστών στη συγκεκριμένη περιοχή δεν είναι συνηθισμένες.

«Το Διεθνές Κίνημα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου ανησυχεί βαθύτατα για την επιδείνωση της κατάστασης αναφορικά με την ασφάλεια στην περιοχή του Σαχέλ» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στην οποία υπογραμμίζεται πως «η στοχοθέτηση εργαζομένων στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας, δυσχεραίνει τις προσπάθειες του Ερυθρού Σταυρού να παράσχει την απαραίτητη βοήθεια σε ευάλωτες κοινότητες της περιοχής».

zougla.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares