Κυριακή , 26 Σεπτεμβρίου 2021

Μακρόν: Θέτει θέμα Ερντογάν στην έκτακτη Σύνοδο της ΕΕ για τον κορονοϊό

Μακρόν: Την  επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία από τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ζητήσει ο Μακρόν μετά τις  προκλητικές ενέργειες της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο

Ο Ερντογάν ξεπέρασε τα όρια μετά τις τελευταίες δηλώσεις του  εναντίον γενικότερα των κρατών της Ευρώπης και ειδικότερα κατά της Γαλλίας και του Πρόεδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Αναφορές οι οποίες έφτασαν μέχρι του σημείου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να καλεί σε μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων κάτι το οποίο ουσιαστικά αποτελεί και παραβίαση της συμφωνίας τελωνειακής ένωσης Τουρκίας- ΕΕ. Ένα θέμα το οποίο προκάλεσε και την αντίδραση της ίδιας της Κομισιόν.

Η ρητορική μίσους από πλευράς του Ταγίπ Ερντογάν και των μελών της τουρκικής Κυβέρνησης προς την ΕΕ δημιουργεί νέα δεδομένα μεταξύ των κρατών μελών, όσον αφορά τις ισορροπίες.

Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αναλαμβάνει, τα ηνία των κινήσεων εντός της ΕΕ, σπρώχνοντας τα κράτη προς την λήψη καθοριστικών αποφάσεων για επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα εγείρει θέμα και σήμερα στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης που θα έχουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες για την πανδημία του κορονοϊού. Οι αναφορές μάλιστα συγκλίνουν στην πιθανότητα συζήτησης του ζητήματος Τουρκία νωρίτερα από τον Δεκέμβριο, όπως είχε καθοριστεί ως χρονικό πλαίσιο επανεξέτασης της τουρκικής συμπεριφοράς κατά τη διάρκεια της τελευταίας Συνόδου Κορυφής στις 2 Οκτωβρίου.

 

 

Με πληροφορίες:philenews

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares