Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Μακρόν: «Ποιος θέλει να είναι η Τουρκία η μοναδική δύναμη στον κόσμο που θα συνομιλεί με τη Ρωσία;»

«Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για έναν μακρύ πόλεμο…»

 


Αποφασισμένος να συνεχίσει τον διάλογο με τη Ρωσία, ώστε να βοηθήσει να αποφευχθεί η κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ενώ… αναρωτήθηκε φωναχτά «ποιος θέλει να είναι η Τουρκία η μοναδική δύναμη στον κόσμο που θα συνομιλεί με τη Ρωσία;».

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της ομιλίας του στο Ελιζέ ενώπιον των Γάλλων πρεσβευτών, ο Μακρόν δεσμεύτηκε για την ακλόνητη στήριξη του Παρισιού προς το Κίεβο, προβλέποντας, ωστόσο, ότι ο πόλεμος θα έχει διάρκεια. «Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για έναν μακρύ πόλεμο», είπε απευθυνόμενος στους πρεσβευτές, στους οποίους εξέθεσε τους στόχους της εξωτερικής του πολιτικής.

Ο Μακρόν τόνισε ότι η Γαλλία θα συνεχίσει την μακροπρόθεσμη οικονομική και στρατιωτική στήριξη του Κιέβου και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, αλλά προειδοποίησε ότι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις είναι η διασφάλιση της ευρωπαϊκής ενότητας απέναντι στη Ρωσία. «Η ευρωπαϊκή ενότητα είναι κομβικής σημασίας, γιατί ο διχασμός είναι ένας από τους στόχους του ρωσικού πολέμου», είπε σχετικά.

Επιτακτικός ο διάλογος με τη Μόσχα
Κατόπιν υποστήριξε πως ο διάλογος με τη Μόσχα είναι επιτακτικός, προκειμένου να αποφευχθεί η κλιμάκωση της σύγκρουσης και τελικά να τεθούν οι όροι για μια ειρήνη κατόπιν διαπραγμάτευσης, την οποία μόνο η Ουκρανία μπορεί να αποφασίσει. «Η Γαλλία θα συνεχίσει να συνομιλεί με τη Ρωσία. Ποιος θέλει να είναι η Τουρκία η μοναδική δύναμη στον κόσμο που θα εξακολουθεί να συνομιλεί με τη Ρωσία;», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Δημοφιλείς ειδήσεις Πρώτος θάνατος από την ευλογιά των πιθήκων και στο Βέλγιο
Σημειώνεται πως ο Μακρόν αναφέρθηκε και στη διεθνή συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα του 2015, εκφράζοντας την ελπίδα η αναβίωσή της να ολοκληρωθεί σύντομα. «Ελπίζω ότι μέσα στις επόμενες ημέρες το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (ΚΟΣΔ /JCPOA) θα έχει ολοκληρωθεί», σημείωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

 

Shares