Σάββατο , 12 Ιουνίου 2021

Μακρόν για Βιέννη: Επιτίθενται σε αυτό που είναι η Ευρώπη – Δεν κάνουμε πίσω στις αξίες μας

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν επισκέφθηκε την πρεσβεία της Αυστρίας στο Παρίσι για να εκφράσει «την άνευ όρων υποστήριξή του προς τον αυστριακό λαό» και να απευθύνει έκκληση για ευρωπαϊκή απάντηση κατά «των εχθρών που επιτίθενται σε αυτό που είναι η Ευρώπη».

Ο Γάλλος πρόεδρος αφού υπέγραψε tο βιβλίο των συλλυπητηρίων, προχώρησε στις εξής δηλώσεις

«Θα κάνουμε τα πάντα, ως Ευρωπαίοι, για να σταθούμε μαζί, να πολεμήσουμε αυτήν την μάστιγα της τρομοκρατίας και, μαζί, να προχωρήσουμε χωρίς να κάνουμε πίσω σε καμία από τις αξίες μας».

Ενώ πρόσθεσε:

«Η Βιέννη είναι η ίδια η ενσάρκωση των αξιών μας. Η επίθεση αυτή δείχνει επίσης την πρόθεση των εχθρών μας να επιτεθούν σε αυτό που είναι η Ευρώπη, αυτή την γη της ελευθερίας, του πολιτισμού, των αξιών … και κατά συνέπεια δεν θα υποχωρήσουμε σε τίποτε».

Το διάστημα των τελευταίων ημερών ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, επανειλημμένως υπερασπιστεί την Ελευθερία της έκφρασης.

Η ενέργεια του αυτή έχει προκαλέσει την οργή ruslan και του μουσουλμανικού κόσμου σε πολλές χώρες ενώ μάλιστα έχει δεχτεί απειλές της τζιχαντιστικής οργάνωσης Αλ Κάιντα του Ισλαμικού Μάγρεμπ (Aqmi).

Βιέννη επίθεση: Αλβανικής καταγωγής γεννημένος στην Αυστρία ο Ισλαμιστής τρομοκράτης (Βίντεο)

Παράλληλα ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Λουίτζι ντι Μάιο, πρότεινε την θέσπιση ενός ευρωπαϊκού «Πατριωτικού Νόμου», στο πρότυπο της αμερικανικής αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας.

Η κίνηση αυτή του υπουργού Εξωτερικών της Ιταλίας έρχεται να προστεθεί στο αίτημα του Προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν για μία ευρωπαϊκή απάντηση στις Ευθείες απειλές του ισλαμικού λόμπι.

Μακρόν : Oι Ευρωπαίοι ηγέτες χρειάζεται να τον στηρίξουν κατά του ακραίου Ισλάμ

Βιέννη επίθεση: Σκληρό Βίντεο – Τουλάχιστον 4 νεκροί και 15 τραυματίες – Διάγγελμα Κουρτς (Βίντεο)

με πληροφορίες από onalert.gr

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares