Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Μακροχρόνια άνεργοι: Κανένα επίδομα, δεν υπάρχουν για την κυβέρνηση!

Μακροχρόνια άνεργοι
[adrotate group="4"]
Μακροχρόνια άνεργοι

Μακροχρόνια άνεργοι: Κανένα επίδομα, δεν υπάρχουν για την κυβέρνηση!

Μακροχρόνια άνεργοι: Πλήρης αδιαφορία της κυβέρνησης για περισσότερους από 400.000 μακροχρόνια ανέργους που μένουν εκτός του επιδόματος των 400 ευρώ που ανακοίνωσε στην αρχή του δευτερου lockdown.

Μαλιστα από το επίδομα των 400 ευρώ εξαιρούν και όσους ανέργους ανέργους έτυχε να πάρουν τα 400 ευρώ που δόθηκαν τον Απρίλιο, μειώνοντας έτσι ακόμη κατά πολύ τον αριθμό των τελικών δικαιούχων.

Συνδεθείτε εδώ με τον ΟΑΕΔ για ανανέωση της κάρτας ανεργίας.

Όπως ανακοίνωσε ο Γιάννης Βρούτσης, «με συνέπεια και ευθύνη, η κυβέρνηση προχωράει σε ακόμα μία οικονομική ενίσχυση για 130.000 μακροχρόνια άνεργους συμπολίτες μας μέχρι τέλος Νοεμβρίου από τον ΟΑΕΔ».

Οι υπουργοί Εργασίας και Οικονομικών συνυπέγραψαν την Κοινή Υπουργική Απόφαση που προβλέπει τη χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης ύψους 400 ευρώ. Το κονδύλι υπολογίζεται στα 52.000.000 ευρώ και τις επόμενες μέρες θα ανοίξει η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΟΑΕΔ, όπου οι δικαιούχοι θα καταχωρίσουν ή θα επικαιροποιήσουν τον αριθμό του τραπεζικού τους λογαριασμού (ΙΒΑΝ), χωρίς να απαιτείται εκ μέρους τους καμία άλλη αίτηση ή ενέργεια.

Αυτό που «ξεχνά» να αναφέρει η κυβέρνηση είναι ότι χωρίς ενίσχυση μένουν περίπου 740.000 άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, που ανακοίνωσε τα επίσημα στοιχεία για τον μήνα Οκτώβριο. Το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων ανέρχεται σε 1.043.709 άτομα τον Οκτώβριο, ενώ επίδομα ανεργίας λαμβάνουν μόλις 166.035 άτομα, λίγο πάνω από το 10% του συνόλου.

Δεν δικαιούνται την έκτακτη παροχή.

Επιπρόσθετα, οι μακροχρόνια άνεργοι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΔ, είναι 527.387 άτομα. Δηλαδή, η «συνέπεια και ευθύνη» της κυβέρνησης συνεπάγεται ότι 400.000 μακροχρόνια άνεργοι, που δεν λαμβάνουν πλέον καμία ενίσχυση, δεν δικαιούνται την έκτακτη παροχή.

Αξίζει, τέλος, να σημειώσουμε ότι από την έκτακτη παροχή εξαιρούνται όσοι είχαν λάβει την ανάλογη ενίσχυση την περασμένη άνοιξη. Αντιθέτως, δικαιούχοι της παροχής θεωρούνται όσοι συμπλήρωσαν ένα έτος ανεργίας μετά την 1η Μαρτίου 2020.

Την εξαγγελία είχε κάνει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στις 5 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο των ανακοινώσεων για την επιβολή του νέου lockdown στη χώρα, εξαιτίας της έξαρσης του κορωνοϊού. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ο αριθμός των 130.000 μακροχρόνια ανέργων που θα λάβουν την έκτακτη ενίσχυση είναι μικρότερος και από αυτούς που έλαβαν την αντίστοιχη παροχή τον περασμένο Απρίλιο, καθώς τότε την είχαν λάβει 155.000 μακροχρόνια άνεργοι.

Shares