Δευτέρα , 4 Ιουλίου 2022
Τελευταία Νέα

Μάκη Βόριδης για Θεία Κοινωνία: “Δεν είναι θεολογικό ζήτημα – Δεν έχω μεταλάβει τον τελευταίο καιρό”

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης ανέφερε ότι η Θεία Μετάληψη δεν είναι θεολογικό ζήτημα, αλλά επιστημονικό, στην ερώτηση του δημοσιογράφου Δημήτρη Οικονόμου αν πρέπει σταματήσει η Θεία Κοινωνία

Σχολιάζοντας την κίνηση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά να φιλήσει το χέρι ιερέα ανέφερε πως «η κίνηση σεβασμού προς τον ιερέα είναι σωστή, αλλά η σωματική επαφή δεν είναι σωστή. Η χειραψία πρέπει να αποφεύγεται, αλλά δεν μας λέει κανείς αν ο Χαρδαλιάς στη γωνία πήγε και έβαλε αντισηπτικό».

 

Για την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργου Κουμουτσάκου να κοινωνήσει, ο κ. Βορίδης είπε: «Θα πρέπει να τηρούνται αυτά που λένε οι επιστήμονες. Υπάρχει πρόθεση να υπάρξει μια τέτοια θεολογικού τύπου συζήτηση. Εγώ λέω ότι η συζήτηση είναι επιστημονική και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται. Είναι ένα ζήτημα στο οποίο πρωτίστως πρέπει να δείξει τη δική της ευαισθησία η Εκκλησία».

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν έχει κοινωνήσει.

Βελόπουλος: Είναι ξεδιάντροπο να βρίζετε και να λοιδορείτε την Θεία Κοινωνία

«Η Θεία Κοινωνία είναι ο ορισμός της πίστεως της Ορθοδοξίας. Είναι δικαίωμά σας να μην πιστεύετε, αλλά να τη λοιδορείτε και να την βρίζετε είναι ξεδιάντροπο. Δεν επιτρέπεται να παίζεις με τα μυστήρια της Εκκλησίας. Κατ’ εμέ ο Κουμουτσάκος καλά έκανε και πήγε να κοινωνήσει. Το λάθος ήταν ότι έβγαλε φωτογραφία», κατέληξε ο κ. Βελόπουλος.

 

ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΣΤΗ ΝΔ που ΕΠΙΤΙΘΕΣΤΕ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και λοιδωρείτε τη ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ… Γιατί φοβάστε την Αριστερά… Μήπως επειδή ο αρχηγός σας είναι κεντροαριστερός;

Gepostet von VoiceNews.gr am Dienstag, 22. September 2020

 

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares