Σάββατο , 20 Απριλίου 2024

Μακελειό με 48 νεκρούς

Οι στρατιώτες κατέσχεσαν πολλά αιχμηρά αντικείμενα και συνέλαβαν 168 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού της αίρεσης.

Πρωτοφανείς συγκρούσεις κατά τη διάρκεια καταστολής διαδήλωσης κατά του ΟΗΕ στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, όπου σκοτώθηκαν 48 άτομα αναφέρουν με τοπικές πηγές και επίσημα έγγραφα που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο

Όπως αναφέρει το skai.gr, χθες Τετάρτη Κονγκολέζοι στρατιώτες επιχείρησαν να συλλάβουν τα μέλη θρησκευτικής αίρεσης που σχεδίαζε μια διαδήλωση κατά των ειρηνευτικών δυνάμεων των Ηνωμένων Εθνών στην πόλη Γκόμα.

Περίπου 10 άνθρωποι αναφέρθηκε αρχικά ότι έχασαν τη ζωή τους, συμπεριλαμβανομένου ενός αστυνομικού που λιντσαρίστηκε από μέλη της αίρεσης.

Ωστόσο, ένα εσωτερικό έγγραφο του στρατού που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο και επαληθεύτηκε από αξιωματούχους ασφαλείας, ανέφερε 48 νεκρούς -εκτός από τον σκοτωμένο αστυνομικό- και 75 τραυματίες. Το έγγραφο αναφέρει επίσης ότι οι στρατιώτες κατέσχεσαν πολλά αιχμηρά αντικείμενα και συνέλαβαν 168 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού της αίρεσης.

Η κονγκολέζικη ομάδα ακτιβιστών υπέρ της δημοκρατίας LUCHA δήλωσε επίσης την Πέμπτη ότι ο αριθμός των διαδηλωτών που σκοτώθηκαν ήταν “κοντά στους 50”. Δύο μη επαληθευμένα βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Πέμπτη φάνηκαν να δείχνουν Κονγκολέζους στρατιώτες να πετούν άψυχα σώματα -μερικά βουτηγμένα στο αίμα- στο πίσω μέρος ενός στρατιωτικού οχήματος.

 

newsbomb.gr

Shares