Πέμπτη , 18 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

ΜΑΚΕΛΕΙΟ Αζέρων στην Αρμενία: Δεκάδες απώλειες σε ζωές άρματα και αεροσκάφη

 Με βαριές απώλειες βρέθηκε σήμερα ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν, παρά την αμέριστη βοήθεια από την Τουρκιά και σε υλικό, όπως drone, αλλά και σε εμπειροπόλεμους μισθοφόρους Τουρκμένους και Τζιχαντιστες που έστειλε η Τουρκία από το μέτωπο της Συρίας.

Όπως φαίνεται η άμυνα των Αρμενίων ήταν έτοιμη να αντιμετωπίσει την επίθεση και έτσι οι Αζέροι έχασαν το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού. Αντίθετα βρέθηκαν αυτοί αιφνιδιασμένοι, όταν οπως βλέπουμε σε βίντεο μια ίλη αρμάτων έπεσε σε ναρκοπέδιο με βαριές απώλειες, ενώ χάθηκαν και 3 ελικόπτερα των επιτιθέμενων από αντιεροπορικα OSA-AK

Βέβαια και οι Αζέροι προκάλεσαν απώλειες στους Αρμένιους, στέλνοντας drones Τουρκικής κατασκευής μετά την κατάρριψη των ελικοπτέρων τους, σε αποστολή καταστολής αεράμυνας (SEAD) καταστρέφοντας 3 αντιαεροπορικά συστήματα OSA-AK.

Αν και οι Αρμένικες πηγές είναι υπερβολικές ως προς τις απώλειες που προκάλεσαν στους Αζέρους, καθώς μιλάνε για 80 νεκρούς στρατιώτες του Αζερμπαίτζάν, 30 άρματα και TOMΠ , 20 drone και 5 ελικόπτερα, ενώ στην πραγματικότητα υπολογίζονται σε 40 στρατιώτες, 10 άρματα και άγνωστο αριθμό drone και 3 ελικόπτερα.

 

Τουρκικά drone του Αζερμπαϊτζάν χτύπησαν 3 αντιαεροπορικά OSA-ΑΚ των Αρμενίων 

 

 

Μεγάλος κίνδυνος από τα Τουρκικά Drone πάνω από τοΑιγαίο και στην Ελλάδα οι κυβερνήσεις κοιμούνται. Ούτε Ελληνικά drone έχουμε κατασκευάσει, αν και έχουμε καλύτερη αεροπορική βιομηχανία, ούτε τρόπους αντιμετώπισης των Τουρκικών έχουμε σχεδιάσει. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος είναι ανύπαρκτος.

Σήμερα, η Αρμενία  χρησιμοποίησε τα πυραυλικά συστήματα εδάφους αέρος (SAM) μικρής εμβέλειας Osa-AK για να καταρρίψει τουλάχιστον 4 ελικόπτερα Mi-8 της πολεμικής Αεροπορίας του Αζερμπαϊτζάν. Σε απάντηση, το  Azerbaijan στόχευσε τα συστήματα SAM Osa-AK  και κατέστρεψε 3 από αυτά. Το βίντεο του κυκλοφορεί τώρα από το υπουργείο άμυνας των Αζέρων είναι από Τουρκικά Drone!

 

Φωτογραφία αντιαεροπορικού OSA-ΑΚ  

Shares