Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

«Μακάρι ο Θεός να μην είχε δημιουργήσει ποτέ τις γυναίκες» λέει 19χρονη

afga_009

Οι ελπίδες της 19χρονης να φοιτησει σε ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας της έσβησαν

«Μακάρι ο Θεός να μην είχε πλάσει ποτέ τις γυναίκες»… Σε αυτήν τη δήλωση απόγνωσης προχωρά μια νεαρή γυναίκα που βιώνει τον δικό της εφιάλτη στο Αφγανιστάν μετά την αποκλεισμό από την Τριτοβάθμια εκπαίδευση που επιβλήθηκε από τους Ταλιμπάν.

Οι ελπίδες της 19χρονης να φοιτησει σε ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας της έσβησαν. Εκείνο που αντιλαμβάνεται η ίδια από τη σκοταδιστική πολιτική των Ταλιμπάν είναι ότι οι γυναίκαες «έχουν χειρότερη μεταχείριση από τα ζώα».

 

Μέχρι να ανακοινωθεί η απόφαση, η γυναίκα πίστευε ότι θα ήταν η μόνη από την οικογένειά της που θα φοιτούσε σε πανεπιστήμιο. Ωστόσο, οι Ταλιμπάν ανέτρεψαν βίαια τα σχέδιά της όπως και των γυναικών που επιθυμούν να εργαστούν σε ΜΚΟ.

«Τα ζώα μπορούν να πάνε όπου θέλουν μόνα τους. Τα κορίτσια όμως δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν βήμα έξω από το σπίτι», τα λόγια πικρίας της γυναίκας στο BBC.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη βδομάδα οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν ότι μπλοκάρουν τις γυναίκες από την είσοδο στα πανεπιστήμια, κάτι που προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή, με τη Γερμανία και τη Γαλλία να ζητούν το θέμα να τεθεί στη σύνοδο της G7.

Πορείες γυναικών πραγματοποιήθηκαν έξω από τα πανεπιστήμια, τη στιγμή που και άνδρες φοιτητές και καθηγητές εξέφρασαν την οργή τους και συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις.

Ωστόσο, οι Ταλιμπάν είναι ανένδοτοι. Εξακολουθούν να φρουρούν τα πανεπιστήμια ώστε να διασφαλίσουν ότι καμία γυναίκα δεν θα μπει μέσα.

Πηγή: protothema.gr

Shares