Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Μαίνονται οι πυρκαγιές στο Ρέθυμνο: Σε εξέλιξη τα πύρινα μέτωπα σε Ορνέ και Κόρακα – Μήνυμα 112

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι πυρκαγιές στον Ορνέ και στον Κορακα Ρεθύμνου – Μήνυμα 112 για εκκένωση στις Μέλαμπες

Συνεχίζεται η μάχη με τις φωτιές σε όλη τη χώρα, με μεγαλύτερο μέτωπο εκείνο του Ρεθύμνου, όπου λίγο πριν τις 20:00 ζητήθηκε η εκκένωση του χωριού Μέλαμπες.

Στο σημείο επικρατούν πολύ ισχυροί άνεμοι με αποτέλεσμα το έργο των πυροσβεστών να είναι ιδιαίτερα δύσκολο στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Νωρίτερα στην Παραλία Κόρακα, όπου οι φλόγες κατέκαυσαν χαμηλή βλάστηση και ελιές, δόθηκε εντολή απομάκρυνσης του κόσμου από σπίτια στην ευρύτερη περιοχή.

Πυροσβεστικές και αστυνομικές δυνάμεις από όλη την Κρήτη, με τη βοήθεια εθελοντών και του ΟΤΑ που διαθέτουν οχήματα, υδροφόρες και μηχανήματα, συνδράμουν στην προσπάθεια ελέγχου και κατάσβεσης των μεγάλων πυρκαγιών στον νομό.

«Πύρινη» κόλαση στο Ορνέ
Η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 11:00 το πρωί στην Κρύα Βρύση Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου συνεχίζει να καίει εκτάσεις και παρά τη μεγάλη μάχη που δίνουν οι Πυροσβέστες τις τελευταίες ώρες, οι άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο τους.

Πριν από λίγο αποχώρησαν οι εναέριες δυνάμεις και οι επίγειες συνεχίζουν τις προσπάθειες οριοθέτησης και κατάσβεσης.

Μέχρι αυτή την στιγμή επιχειρούν 78 πυροσβέστες, 4 πεζοπόρα τμήματα, 25 οχήματα ενώ όσο ακόμα ήταν ημέρα είχαν κινητοποιηθεί 4 αεροσκάφη. Τα Canader ήταν αδύνατο να πετάξουν εξαιτίας των στροβιλισμών των ανέμων.

πληροφορίες newsbomb.gr

Shares