Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Μαφιόζικο χτύπημα στην Καλαμάτα: Βρέθηκε το όχημα των δραστών – Ταυτοποιήθηκε ο ένας

Το σκουρόχρωμο αυτοκίνητο εντοπίστηκε παρατημένο στις Κιτριές του δήμου Δυτικής Μάνης

Το ξεκαθάρισμα λογαριασμών για ναρκωτικά είναι, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., το πιθανότερο σενάριο πίσω από την εν ψυχρώ δολοφονία του 47χρονου, σήμερα το πρωί, στο κέντρο της Καλαμάτας.

Οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δύο δραστών, με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες να αναφέρουν ότι εντοπίστηκε στην περιοχή Κιτριές του δήμου Δυτικής Μάνης το σκουρόχρωμο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν για τη διαφυγή τους από τον τόπο του εγκλήματος, το οποίο είναι πιθανότατα κλεμμένο. Επιπλέον, η αστυνομία φέρεται να έχει ταυτοποιήσει τον έναν από τους δύο εκτελεστές.

Το θύμα, γνωστό με το παρατσούκλι «Αμερικάνος», καθώς ζούσε για πολλά χρόνια στην Αμερική, φέρεται να είχε απασχολήσει τις αρχές τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις ΗΠΑ για ποικίλες υποθέσεις ναρκωτικών. Συγκεκριμένα είχε συλληφθεί στο παρελθόν για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών, αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Για την υπόθεση, η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες για την εξιχνίαση υπόθεσης ανθρωποκτονίας που διαπράχθηκε σε βάρος 47χρονου ημεδαπού. Ειδικότερα, σήμερα (20.1.2023) το πρωί, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, ο 47χρονος δέχτηκε πυροβολισμό από άγνωστο δράστη, ο οποίος μετά το συμβάν επιβιβάστηκε σε όχημα και τράπηκε σε φυγή μαζί με συνεργό του. Ο 47χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου λίγο αργότερα κατέληξε. Δράστες αναζητούνται, ενώ την προανάκριση διεξάγει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας».

Το χρονικό της αιματηρής επίθεσης
Το αιματηρό συμβάν σημειώθηκε λίγο πριν τις 11 το πρωί στο κέντρο της Καλαμάτας, στη συμβολή των οδών Ύδρας και Σόλωνος, κοντά στην Πυροσβεστική, έναν από τους πλέον πολυσύχναστους δρόμους της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα το messinialive.gr, άγνωστοι που επέβαιναν σε αυτοκίνητο πυροβόλησαν οδηγό μοτοσυκλέτας, αφού πρώτα με το όχημά τους τού έκλεισαν το δρόμο, και στη συνέχεια κατέβηκαν και άρχισαν να τον χτυπούν με μανία. Ο ένας εξ αυτών τον πυροβόλησε στα πόδια και στη συνέχεια διέφυγαν μέσω της Σόλωνος, αναπτύσσοντας ταχύτητα και αφήνοντας το θύμα τους αιμόφυρτο και βαριά τραυματισμένο στην άσφαλτο.

Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, μετά από μια τρίωρη μάχη των γιατρών να τον σώσουν, αφού στο νοσοκομείο έφτασε σχεδόν νεκρός, του έγινε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και επανήλθε, στη συνέχεια ακολούθησε χειρουργείο για τα σοβαρά τραύματά του. Ωστόσο, παρά τις επίπονες προσπάθειες των γιατρών, το θύμα της δολοφονικής επίθεσης κατέληξε.

newsbreak.gr

Shares