Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Μαφία των φυλακών: Για εγκληματική οργάνωση κατηγορούνται οι δύο δικηγόροι…

Προθεσμία για τη Δευτέρα πήραν οι δύο δικηγόροι που συνελήφθησαν για τη μαφία των φυλακών – Κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση – Μαραθώνια απολογία Φλώρου που φέρεται να κατέθεσε πως έπεσε θύμα εκβιασμού – Έρχονται νέα εντάλματα – Μάρτυρας – κλειδί κατέθεσε στον ειδικό ανακριτήΚατηγορία για εγκληματική οργάνωση, αντιμετωπίζουν σύμφωνα με πληροφορίες οι δυο δικηγόροι, Γ. Αντωνόπουλος μαι Χρ. Κιουμουρτζή που συνελλήφθησαν χθες με ένταλμα του ειδικού ανακριτή αρμόδιου για θέματα τρομοκρατίας Ευ. Νικόπουλου, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση της μαφίας των φυλακών. Για την συγκεκριμένη υπόθεση, οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν αποκλείεται να εκδοθούν και άλλα εντάλματα γιατη σύλληψη εμπλεκομένων στην υπόθεση προσώπων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δικογραφία αναφέρει πως η εγκληματική οργάνωση για την οποία κατηγορούνται οι δυο δικηγόροι συστάθηκε το 2014 και από τότε οι κατηγορούμενοι ως μέλη της φέρονται να έχουν διενεργήσει σωρεία αξιόποινων πράξεων, ανάμεσα στις οποίες ανθρωποκτονίες, απόπειρες ανθρωποκτονίας, εκβιάσεις, απειλές και άλλα.

Οι δυο δικηγόροι οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον του ειδικού ανακριτη, από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για την ερχόμενη Δευτέρα, προκειμένου να προετοιμάσουν την απολογία τους. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γ. Αντωνόπουλος δεν αποδέχεται την εμπλοκή του στην υπόθεση, όπως δήλωσε και ο συνήγορός του Αλ. Λυκουρέζος, ο οποίος ανέφερε πως ο εντολέας του αρνείται κατηγορηματικά την εμπλοκή του σε οπιαδήποτε εγκληματική πράξη.

Μαραθώνια απολογία Φλώρου

Ωστόσο από νωρίς σήμερα το πρωί στο γραφείο του ανακριτή βρέθηκε για να καταθέσει ως μάρτυρας ο Αρ. Φλώρος. Ο έγκλειστος για την υπόθεση της Energa επιχειρηματίας κατέθεσε για την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας του Γ.Αντωνόπουλου, ο οποίος και συνελήφθη χθες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καταδικασθείς για την υπόθεση της Energa επανέλαβε μεταξύ άλλων όσα έχει πει και στο παρελθόν, ότι δηλαδή έπεσε θύμα εκβιασμού κρατουμένων που κατηγορούνται ως μέλη του επίμαχου κυκλώματος.

Όπως φέρεται να κατέθεσε δεχόταν εκβιασμό για την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά του Γ. Αντωνόπουλου και της δολοφονίας του Μιχ. Ζαφειρόπουλου.

Μάλιστα, ως προς το σκέλος αυτό της υπόθεσης ασκήθηκε συμπληρωματική ποινική δίωξη σε βάρος των κατηγορουμένων ως μελών της οργάνωσης για το αδίκημα της εκβίασης.

πρωτο θεμα

Shares