Πέμπτη , 23 Μαΐου 2024
Τελευταία Νέα

Μάχη με αναζωπυρώσεις σε Έβρο, Ροδόπη και Βοιωτία

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών


Συνολικά 27 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Την ίδια ώρα, στην Πάρνηθα, επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις και αντιμετωπίζουν διάσπαρτες ενεργές καύσεις, κυρίως στη νοτιοδυτική πλευρά της, κοντά στο Φρούριο της Φυλής.

Στον Έβρο, αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζονται στις περιοχές Λευκίμμη, Λεπτοκαρυά και Τρεις Βρύσες. Συνδρομή παρέχουν δυνάμεις από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα η Κύπρος με δύο αεροσκάφη, η Τσεχία με δεκαέξι πυροσβέστες και τρία οχήματα, η Σλοβακία με τριάντα εννέα πυροσβέστες και οκτώ οχήματα και η Σερβία με είκοσι οκτώ πυροσβέστες.

Συμβαίνει τώρα (18:00): Αυτή είναι η εικόνα της φωτιάς στην περιοχή της Κοτρωνιάς, όπως φαίνεται από τη Δαδιά! Επιχειρούν 3 airtractor.

Σε όλο τον Έβρο η κατάσταση έχει εξομαλυνθεί.

Παράλληλα, στη Ροδόπη, αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζονται στις περιοχές Κασσιτερά και Κίρκη. Συνδρομή παρέχουν τριάντα έξι πυροσβέστες με πέντε οχήματα από Βουλγαρία.

Στη Βοιωτία αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζονται στον ορεινό όγκο των περιοχών Στείρι και Κυριάκι.

Επίσης, συνδρομή παρέχουν μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών, δυνάμεις που έχει διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και η Ελληνική Αστυνομία, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Πηγή: pentapostagma.gr

Shares