Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Μ.Ζαχάροβα για Κίεβο: «Ήθελαν να μπουν στο ΝΑΤΟ – Μπήκαν τελικά με έναν… S-300»!

Τι ανέφερε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών

Η Μαρία Ζαχάροβα μέσω ανάρτησης στα social media τοποθετήθηκε για τους δύο ουκρανικούς πυραύλους που έπληξαν την Πολωνία «δουλεύοντας» το Κίεβο και τις προσπάθειές του να παρουσιάσει τους πυραύλους ως ρωσικούς.

«Το αστείο της ημέρας: η Ουκρανία ήθελε να μπει στο ΝΑΤΟ και κατέληξε στο ΝΑΤΟ. Για την ακρίβεια, με έναν πύραυλο S-300», έγραψε χαρακτηριστικά στο Telegram.

Το  ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Πολωνό πρέσβη στη Μόσχα, την επομένη της εκτόξευσης ενός πυραύλου που έπεσε στην Πολωνία.

«Ο Πολωνός πρέσβης καλείται στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η Μόσχα κάλεσε τόσο την Βαρσοβία όσο και την Ευρωπαϊκή Ένωση να απολογηθούν για τα όσα ισχυρίστηκαν οι δυο πλευρές αναφορικά με την προέλευση του  πυραύλου που σκότωσε δυο άτομα, εξαπολύοντας ταυτόχρονα κατηγορίες περί ρωσοφοβίας και υστερίας της Ευρώπης.

Λίγο αργότερα, το ρωσικό ΥΠΕΞ δημοσίευσε βίντεο από την αποχώρηση του Πολωνού πρέσβη μετά την κλήτευσή του για εξηγήσεις.

pronews.gr

Shares