Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Μ. Κοττάκης: «Το θέμα των εκλογών δεν έχει κλείσει – Ο κ. Μητσοτάκης ψάχνει να βρει τα μελτέμια του Αυγούστου για να πάει σε εκλογές»

“Το θέμα των εκλογών δεν έχει κλείσει. Κατάδυση αυτή τη στιγμή… κατεβάζουμε το περισκόπιο, και ανάδυση τον Αύγουστο”.


«Νομίζω ότι ο Πρωθυπουργός θέλει να πάρει μια ανάσα μέχρι να πάρει την τελική απόφαση, το θέμα των εκλογών δεν έχει κλείσει» εκτίμησε μιλώντας στον Focus FM 103,6 και στην Δέσποινα Μποτίτση ο Διευθυντής εφημερίδας «ΕΣΤΙΑ» Μανώλης Κοττάκης.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυτή τη στιγμή δεν έχει ακόμα στη διάθεσή του όλα τα δεδομένα για να κηρύξει εκλογές. Ποια είναι αυτά; Τα ελληνοτουρκικά και η κατάσταση της διεθνούς οικονομίας. Όσον αφορά στα ελληνοτουρκικά να θυμίσω ότι ο Τούρκος υπουργός ενέργειας είπε ότι το γεωτρύπανο θα βγει τέλη Αυγούστου. Για την οικονομία, η κατάσταση της διεθνούς οικονομίας το 2023 δεν θα είναι καλή και δεν ξέρω αν νοούνται εκλογές με ύφεση την άνοιξη του ’23 στην Ελλάδα.

Υπάρχουν όμως και τα εσωτερικά. Νομίζω ότι ο κύριος Μητσοτάκης θα ρωτήσει τους δημοσκόπους μετά τον 15αύγουστο και αν μπορεί να πετύχει κανένα ποσοστό στον πρώτο γύρο των εκλογών πάνω από 32% και ανάλογα με την απάντηση που θα λάβει, θα προχωρήσει.

Κατά συνέπεια, θα πρέπει να περιμένουμε τον Αύγουστο, για να δούμε ποια θα είναι η τελική απόφαση του πρωθυπουργού που πρέπει να βρει τους ανέμους που χρειάζεται, τα μελτέμια του Αυγούστου για να πάει σε εκλογές.

Υπάρχει ένα τραγούδι του Μάνου Χατζηδάκη που λέει, “Όποιος χωρίς ανέμους ανεμίζεται πάει μια ψηλά, μια χαμηλά, ποτέ δεν πάει σωστά”.

Για μένα το θέμα των εκλογών δεν έχει κλείσει. Κατάδυση αυτή τη στιγμή, να κατεβάσουμε το περισκόπιο, και ανάδυση τον Αύγουστο».

Στην πολιτική, δεν μπορείς να πάρεις αποφάσεις χωρίς δεδομένα που αφορούν και τον εαυτό σου, και το κόμμα σου και την παράταξή σου, αλλά και πρωτίστως, τη χώρα.

Αν πάρεις μια απόφαση, για παράδειγμα, που λέει εκλογές το φθινόπωρο, αλλά έχεις ενημέρωση το διεθνή παράγοντα ότι θα κάνουν επεισόδια μεταξύ πρώτων και δεύτερων εκλογών και κινδυνεύει να γραφτεί το όνομά σου όχι με καλά γράμματα στην ιστορία, δεν θα κάνεις εκλογές, θα προτάξεις το εθνικό συμφέρον.

Ενοχλεί η κριτική μας – ΣΚΑΪ, MEGA, ALPHA έκοψαν τις εφημερίδες «Εστία» και «Δημοκρατία»

Ο Μανώλης Κοττάκης αναφέρθηκε και στην σφοδρή κριτική που άσκησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα ο αντιπρόεδρος του Renew Europe των Φιλελευθέρων και στην απάντηση του με τα πρωτοσέλιδα της «Δημοκρατίας» και της «Αυγής»:

«Ο πρωθυπουργός ανέμισε τα πρωτοσέλιδα δυο εφημερίδων, της Δημοκρατίας, που είναι στον όμιλο που εργάζομαι, και την Αυγή, για να αποδείξει ότι στην Ελλάδα υπάρχει ελευθερία κριτικής, και γι’ αυτό είναι άδικα αυτά τα οποία λέγονται για το γεγονός ότι περιορίστηκε η ελευθεροτυπία στην πατρίδα μας.

Ο εκδότης της εφημερίδας Δημοκρατία απειλήθηκε με φυλακή επειδή η εφημερίδα έκανε τη δουλειά της. Επειδή έκανε αποκαλύψεις. Και κάποιοι ήθελαν να κλείσουν την εφημερίδα. Ε, αυτό δεν λέγεται ελευθεροτυπία.

Εγώ θα σας έλεγα και κάτι παραπάνω. Όταν εκδόθηκε το απαλλακτικό βούλευμα για την υπόθεση Novartis από το Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, γνωστά site τα οποία χρηματοδοτήθηκαν από τη λίστα Πέτσα, δεν μετέδωσαν την είδηση της αθώωσης ….. στην αρχή, την υποβάθμισαν κάπου που να μην φαίνεται. Για να συνεννοούμαστε..

Όταν μιλάμε για προβληματική κατάσταση στο χώρο της ελευθεροτυπίας, εννοούμε και τις εξαρτήσεις που δημιουργούνται από την χορήγηση των διαφημίσεων και το κρατικό χρήμα, μεταξύ της πολιτείας και ιδιωτικών επιχειρήσεων. Και εκεί υπάρχει πρόβλημα.

Κάθε πρωί, οι τηλεοπτικοί σταθμοί ΣΚΑΪ και MEGA, αλλά και τα σαββατοκύριακα, εξ όσων γνωρίζω, μέχρι και πρόσφατα, ο τηλεοπτικός σταθμός ALPHA, δεν μεταδίδουν τα πρωτοσέλιδα της Δημοκρατίας και της Εστίας. Ενώ οι ίδιοι, τουλάχιστον οι δυο που σας ανέφερα, ΣΚΑΪ και MEGA, έχουν εφημερίδες στην ιδιοκτησία τους τις οποίες προβάλλουν, καταργώντας τον ελεύθερο ανταγωνισμό.

Βλέπετε ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με μια νόθευση του ανταγωνισμού. Δηλαδή, όταν ο όμιλος στον οποίο εργάζομαι έχει πρόβλημα με και είναι σε αντιδικία με το πρακτορείο διανομής των εφημερίδων, όταν δεν μεταδίδονται τα πρωτοσέλιδά του, όταν αποκλείεται από τη λίστα Πέτσα, ….. μονολότι είναι ιστορικές εφημερίδες, αντιλαμβάνεστε ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με νόθευση του ελεύθερου ανταγωνισμού, και βεβαίως, δικαιώνονται οι εκτιμήσεις ότι κάποιους τους ενοχλεί η κριτική μας. Γιατί περί αυτού πρόκειται».

Ακούστε εδώ:

 

 

 

Shares