Σάββατο , 31 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Μ. Δερμιτζάκης: Αν συνεχιστεί η αύξηση κρουσμάτων, πιθανότατα θα επιβληθεί lockdown..

Μ. Δερμιτζάκης: Αν συνεχιστεί η αύξηση κρουσμάτων, πιθανότατα θα επιβληθεί lockdown..

Το ενδεχόμενο να επαναληφθεί το lockdown εάν συνεχιστεί η αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού, άφησε ανοιχτό ο καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, σημειώνοντας πως αν εξακολουθήσει η άνοδος στον αριθμό των κρουσμάτων, τον Δεκέμβριο θα έχουμε 800-1000 ημερησίως.

Μιλώντας στο Mega επισήμανε ότι η εκτίμηση των ημερήσιων κρουσμάτων απορρέει από το γεγονός ότι «το χειμώνα θα είναι πολύ περισσότερες μεταδόσεις λόγω του ότι θα είμαστε σε κλειστούς χώρους» και συμπλήρωσε ότι τώρα «έχουμε πολύ υψηλό αριθμό κρουσμάτων. Είμαστε σε κρίσιμη κατάσταση. Και ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η εποχική γρίπη» επισήμανε.

Ωστόσο εμφανίστηκε αρνητικός έναντι της επιβολής ενός lockdown αυτήν την περίοδο. «Δεν είναι καλή ιδέα. Πρέπει να εξαντλήσουμε και να βρούμε το συνδυασμό άλλων μέτρων, πριν φτάσουμε εκεί. Να κρατήσουμε τη λύση αυτή για αργότερα. Ο χειμώνας θα είναι πιο δύσκολος. Αν χρειαζόμαστε lockdown για να κρατήσουμε τα κρούσματα χαμηλά, έχουμε πρόβλημα. Γιατί δεν είναι βιώσιμη λύση. Αν κάνουμε lockdown τώρα θα ξανά κάνουμε και τον Δεκέμβριο. Δεν είναι βιώσιμος τρόπος διαχείρισης αυτός» τόνισε χαρακτηριστικά.

Για το ενδεχόμενο επιβολής lockwdown από τα μεσάνυχτα μέχρι το πρωί, υποστήριξε ότι θα μπορούσε να είναι ένα μέτρο, προκρίνοντας ωστόσο τη χρήση μάσκας. «Το πιο λογικό μέτρο θα έπρεπε να είναι μάσκες παντού. Μέτρο πιο εύκολο να εφαρμοστεί από το να πούμε στο κόσμο μπες μέσα από τις 22:00 το βράδυ» είπε.

Τέλος, σχετικά με τη δήλωση που είχε κάνει για την Θεία Μετάληψη, και ότι πρέπει πρώτα να σταματήσει αυτή και μετά να κλείσουν οι επιχειρήσεις, διευκρίνισε πως «πρέπει όλες οι πλευρές των δραστηριοτήτων μας να εξεταστούν ως πιθανές εστίες μετάδοσης. Να δούμε τα πράγματα επιστημονικά. Υπάρχουν παντού εστίες μετάδοσης. Ο καθένας πρέπει να δώσει λίγο για να μη φτάσουμε ξανά στο lockdown Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε μετάδοση στην εκκλησία. Υπάρχουν ιερείς που έχουν αρρωστήσει και ιερέας που έχει καταλήξει».

liberal

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares