Πέμπτη , 21 Φεβρουάριος 2019
Τελευταία Νέα

Mπαράζ επιθέσεων στη Θεσσαλονίκη! Βεβήλωσαν το Εβραϊκό Μνημείο μέσα στο ΑΠΘ…

Άγνωστοι βεβήλωσαν το Εβραϊκό Μνημείο που βρίσκεται εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, βάφοντας το με μπογιές και γράφοντας συνθήματα πάνω του.

Το μνημείο είχε τοποθετηθεί στο σημείο, σε ανάμνηση του παλαιού εβραϊκού νεκροταφείου που καταστράφηκε το 1942.

Το γεγονός δημοσιοποίησε τη σελίδα της στο Facebook η καθηγήτρια Ελένη Χοντολίδου.

Η επίθεση στο μνημείο έρχεται δύο εβδομάδες μετά την ίδια επίθεση με μπογιές στο μνημείο του Εβραϊκού Ολοκαυτώματος στην πλατεία Ελευθερίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Την πράξη καταδίκασε και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), το οποίο με ανακοίνωση του τονίζει ότι «ο θρησκευτικός φανατισμός και η μισαλλοδοξία δεν προσφέρουν λύσεις αλλά αποτελούν το πρόβλημα».

Για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση βρήκε… αφορμή για να καταδικάσει τις… φασιστικές πρακτικές, γεννώντας μας την απορία μήπως της ήρθε «κουτί» όλο αυτό…

“Ο αντισημιτισμός, η μισαλλοδοξία, ο θρησκευτικός φανατισμός δεν έχουν καμία θέση στην ελληνική κοινωνία. Η σημερινή βεβήλωση του μνημείου του εβραϊκού νεκροταφείο στην Πανεπιστημιούπολη του ΑΠΘ, λίγες μόλις εβδομάδες μετά την βεβήλωση του μνημείου του Ολοκαυτώματος προκαλεί αποτροπιασμό. Θα πρέπει όλοι να καταλάβουν, επιτέλους, ότι η ακροδεξιά ρητορική υποδαυλίζει τέτοιου είδους φασιστικές πρακτικές”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares
loading...