Κυριακή , 20 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Mεγάλη φωτιά στα ΧΑΝΙΑ! Απομακρύνονται οι κάτοικοι…

Mεγάλη φωτιά στα ΧΑΝΙΑ! Απομακρύνονται οι κάτοικοι...

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην ορεινή περιοχή «Σπίνα» Κανδάνου, καίγοντας χορτολιβαδική και δασική έκταση.

Η φωτιά είναι κοντά σε μικρό οικισμό, ενώ το έργο των πυροσβεστών δυσχαιρένουν οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 14 οχήματα της Πυροσβεστικής και 30 άνδρες, δύο πεζοπόρα τμήματα, υδροφόρες του τοπικού δήμου Κανδάνου-Σελίνου και εθελοντές από τα τοπικά πυροσβεστικά κλιμάκια.

Επίσης, επιχειρεί ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο «Καμόβ» που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Χανίων, ενώ στην περιοχή αναμένεται και το πυροσβεστικό ελικόπτερο που εδρεύει στο αεροδρόμιο Ηρακλείου. Σύμφωνα με το ekriti, το δεύτερο ελικόπτερο σηκώθηκε στις 15:00 μετά το μεσημέρι…

Σύμφωνα με το flashnews, η φωτιά έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Το ρεύμα στην περιοχή της Σπίνας μέχρι και τις ανεμογεννήτριες έχει διακοπεί, ενώ η φωτιά έχει φθάσει στις αυλές των σπιτιών και οι κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους.

«Η κινητοποίηση είναι πολύ μεγάλη. Δεν κινδυνεύουν άνθρωποι ούτε σπίτια, η φωτιά περιορίζεται μόνο στη βλάστηση και είμαστε αισιόδοξοι ότι σύνντομα θα την πιάσουμε» δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη ο Γενικός Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής στην Κρήτη, Γιάννης Μαραγκάκης ο οποίος σπεύδει και εκείνος στην επιχείρηση για να συντονίσει τις ενέργειες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, flashnews, ekriti

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares