Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Λουτράκι: Τις εντυπώσεις των κατοίκων έκλεψε μια αλεπουδίτσα

Η αλεπού κατέβηκε στο Λουτράκι σε μια προσπάθεια να βρει τροφή. Η ανθρώπινη παρουσία δεν έδειξε να την φοβίζει σε κανένα σημείο…

Μια αλεπουδίτσα κατέβηκε στα παραλιακά μέρη στο Λουτράκι και συγκεκριμένα στο παραλιακό πάρκο! Δεν έδειξε να πτοείται ούτε από την παρουσία μιας γάτας αλλά ούτε και από την παρουσία κατοίκου, που κατέγραφε με το κινητό του τηλέφωνο τις εικόνες.

Εκανε βόλτες μέσα στο πάρκο και έπαιξε με μια γάτα. Οι εικόνες καταγράφηκαν και τις τελευταίες ώρες, κάνουν το γύρο των social media. Ώρα μετά η αλεπού αποχώρησε αφού όπως φαίνεται βρήκε πρώτα τροφή. Όλα τα είδη αλεπούδων είναι παμφάγα.

Ωστόσο, καταναλώνουν και τρωκτικά, λαγούς, κουνέλια και άλλα μικρά θηλαστικά, καθώς και ερπετά όπως φίδια, αμφίβια, χόρτα, μούρα, ενώ δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση και σε καρπούς φρούτα, ψάρια, πτηνά, αυγά, σκαθάρια, έντομα και όλα σχεδόν τα είδη μικρών ζώων. Τα περισσότερα είδη δείχνουν μεγάλη προσαρμοστικότητα σε πολλά διαφορετικά είδη τροφής και κατά μέσο όρο καταναλώνουν 1 κιλό τροφής την ημέρα.

Αν και έχει μια ενστικτώδη δυσπιστία και φόβο απέναντι στον άνθρωπο, ωστόσο είναι εξαιρετικά σπάνιο να συμβεί απρόκλητη επίθεση αλεπούς σε άνθρωπο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η αλεπού όταν εξοικειωθεί με τον άνθρωπο, αρχίζει να του δείχνει εμπιστοσύνη και φιλική παιχνιδιάρικη συμπεριφορά, όπως αυτή του σκύλου. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, ορισμένα είδη αλεπούδων έχουν εμφανιστεί στα προάστια ή ακόμα και στα κέντρα αρκετών πόλεων, μεταξύ των οποίων και σε αστικές περιοχές της Αθήνας, και φαίνεται να έχουν προσαρμοστεί επιτυχώς στην ανθρώπινη παρουσία. Δείτε το βίντεο του loutrakiblog.gr, από τη νυχτερινή επίσκεψη αλεπούς στο Λουτράκι…

 

newsit.gr

Shares