Πέμπτη , 18 Αυγούστου 2022

«Λουκέτο» σε τέσσερα νυχτερινά μαγαζιά στο Γκάζι βάζει ο δήμος Αθηναίων

Oριστική ανάκληση των αδειών λειτουργίας τεσσάρων νυχτερινών μαγαζιών στο Γκάζι αποφάσισε ο δήμος Αθηναίων καθώς οι ιδιοκτήτες τους δεν τήρησαν τα προβλεπόμενα από το νόμο και συνέχισαν να λειτουργούν μέχρι το πρωί


Στην οριστική ανάκληση των αδειών λειτουργίας τεσσάρων νυχτερινών μαγαζιών στο Γκάζι προχωρά ο Δήμος Αθηναίων καθώς οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων – παρά τις προειδοποιήσεις της δημοτικής αρχής – συνέχιζαν να λειτουργούν μέχρι τα ξημερώματα.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών σε αυτήν την πόλη, σέβονται τους κανόνες, σέβονται τους νόμους, σέβονται τους μόνιμους κατοίκους και τους επισκέπτες. Υπάρχουν όμως και κάποιες εξαιρέσεις. Σ’ αυτές, ο Δήμος Αθηναίων θα εξαντλήσει την αυστηρότητά του» είχε διαμηνύσει χθες ο Κώστας Μπακογιάννης και πλέον ο δήμος Αθηναίων αποφάσισε να βάλει «λουκέτα» στα μαγαζιά που συνέχισαν να λειτουργούν σαν να βρίσκονται… στη Μύκονο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, οι έλεγχοι από τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες και οι αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του Δήμου Αθηναίων, έχουν οδηγήσει μέχρι σήμερα:

– Στην οριστική ανάκληση της άδειας 2 νυχτερινών καταστημάτων, καθώς οι ιδιοκτήτες τους δεν τήρησαν τα προβλεπόμενα από το νόμο και επαναλειτούργησαν τις επιχειρήσεις παρά το μέτρο της σφράγισης που επιβλήθηκε σε πρώτη φάση.

– Μεθαύριο Παρασκευή, υλοποιείται η απόφαση για την ανάκληση άδειας και τη σφράγιση μιας ακόμη επιχείρησης (3ης κατά σειρά), καθώς εκπνέει η 5νθήμερη προθεσμία που προβλέπει ο νόμος.

– Σε μία 4η περίπτωση, το νυχτερινό κέντρο το οποίο σφραγίστηκε δεν λειτούργησε ξανά.

Τα «όπλα» του δήμου

Από τη στιγμή που ο Δήμος Αθηναίων προχωρεί στη σφράγιση μιας επιχείρησης, εάν οι ιδιοκτήτες της αγνοήσουν το μέτρο και επαναλειτουργήσουν παράνομα, δεδομένου ότι η δημοτική αστυνομία δεν έχει δικαιοδοσία αυτόφωρης διαδικασίας, γνωστοποιεί τα στοιχεία στην ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να ακολουθηθούν οι περαιτέρω προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, είχε προειδοποιήσει ότι ο δήμος θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια που του δίνει ο νόμος προκειμένου να αντιμετωπιστεί η τεράστια όχληση που προκαλείται στους μόνιμους κατοίκους από τη λειτουργία και τη μουσική που υπερβαίνει κατά πολύ και τον χρόνο και τα ντεσιμπέλ που ορίζει ο νόμος.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών σε αυτήν την πόλη, σέβονται τους κανόνες, σέβονται τους νόμους, σέβονται τους μόνιμους κατοίκους και τους επισκέπτες. Υπάρχουν όμως και κάποιες εξαιρέσεις. Σ’ αυτές, ο Δήμος Αθηναίων θα εξαντλήσει την αυστηρότητά του. Και αυτή είναι μια κεντρική απόφαση, η οποία έχει ληφθεί από τη δημοτική μας παράταξη, κι από μένα προσωπικά, τολμώ να σας πω. Ξέρω ότι έχουμε τη στήριξη του Δ. Σ. Δεν μπορεί να είναι αποδεκτό να εκβιάζεται ή να απειλείται ο Δήμος Αθηναίων» είχε υπογραμμίσει με έμφαση ο Δήμαρχος.

Ο κ. Μπακογιάννης επισήμανε ότι οι άδειες που παρέχονται στα καταστήματα, θέτουν συγκεκριμένο πλαίσιο λειτουργίας και πουθενά, όπως χαρακτηριστικά είπε, «δεν προβλέπεται μουσική στις 6.30 και 7 το πρωί».

«Το Γκάζι δεν είναι Μύκονος…» ήταν η χαρακτηριστική του φράση επισημαίνοντας παράλληλα « Εξαντλούμε όλα τα νόμιμα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας και σφραγίζουμε τα καταστήματα. Έχει ήδη γίνει σε κάποιες περιπτώσεις και θα γίνεται όπου είναι απαραίτητο.. Δεν πρόκειται να διστάσουμε».

 

πρωτο θεμα

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares