Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Λωρίδα της Γάζας: Σταμάτησε να λειτουργεί ο μοναδικός σταθμός ηλεκτροπαραγωγής

Ο μοναδικός σταθμός ηλεκτροπαραγωγής στη Λωρίδα της Γάζας διέκοψε τη λειτουργία του σήμερα λόγω έλλειψης καυσίμων, ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας ηλεκτρισμού, την πέμπτη ημέρα μετά από τον πλήρη αποκλεισμό του παλαιστινιακού θύλακα από το Ισραήλ.

«Ο σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Γάζα σταμάτησε (να λειτουργεί) λόγω έλλειψης καυσίμων», δήλωσε ο Μοχάμεντ Θαμπέτ σε ανακοίνωσή του.

Ο σταθμός λειτουργεί συνήθως με παραδόσεις ντίζελ από το Ισραήλ, το οποίο έκλεισε τα συνοριακά περάσματα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Αεροπλάνα του Ισραήλ βομβάρδισαν και πάλι τη Λωρίδα της Γάζας ενώ Παλαιστίνιοι μαχητές εκτόξευσαν ρουκέτες κατά ισραηλινών πόλεων.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε χθες ότι εξαπέλυσε ειδική επιχείρηση κατά του Ισλαμικού Τζιχάντ, σκοτώνοντας ένα από τα ηγετικά του στελέχη σε μια αιφνιδιαστική αεροπορική επίθεση κατά τη διάρκεια της ημέρας σε πολυώροφο κτίριο στην Λωρίδα της Γάζας.

Τα ισραηλινά χτυπήματα είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν ακόμα 10 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί, και να τραυματιστούν 79 άνθρωποι, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι συνέλαβε 19 μαχητές του Ισλαμικού Τζιχάντ σε εφόδους που έγιναν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Παλαιστίνιοι μαχητές εκτόξευσαν τουλάχιστον 160 ρουκέτες προς το Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε ο στρατός. Οι περισσότεροι εξ αυτών αναχαιτίστηκαν ενώ κάποιοι άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά καθώς πήγαιναν στα καταφύγια.

newsit.gr

 

Shares