Τρίτη , 19 Μαρτίου 2024

Λωρίδα της Γάζας: Ομοβροντία αρμάτων μάχης του Ισραήλ εναντίον θέσεων της Χαμάς

Άρματα μάχης του ισραηλινού στρατού βομβάρδισαν τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη θέσεις του ένοπλου βραχίονα της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας έπειτα από νέα εκτόξευση ρουκέτας εναντίον του Ισραήλ, ανακοίνωσε το επιτελείο…

«Νωρίτερα το βράδυ, εκτοξεύθηκε ρουκέτα από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του ισραηλινού εδάφους. Σε αντίποινα, τεθωρακισμένα έπληξαν θέσεις της Χαμάς» στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ενημέρωσε το επιτελείο μέσω της πλατφόρμας WhatsApp.

Πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας στη Γάζα, παλαιστινιακό θύλακα δύο εκατομμυρίων κατοίκων στον οποίο κυβερνά η Χαμάς και στον οποίο επιβάλλεται ασφυκτικός ισραηλινός αποκλεισμός, μίλησαν για τουλάχιστον τρεις βομβαρδισμούς κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η ρουκέτα που εκτοξεύθηκε χθες βράδυ από τη Λωρίδα της Γάζας είχε στόχο το νότιο Ισραήλ, σύμφωνα με το επιτελείο, που δεν έκανε λόγο για θύματα.

Δεν ήχησαν πάντως οι σειρήνες της αεράμυνας σε περιοχές της ισραηλινής επικράτειας που γειτονεύουν με τον θύλακα. Σύμφωνα με το επιτελείο, η ρουκέτα έπεσε σε ακατοίκητη περιοχή.

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία είχε βομβαρδίσει εγκαταστάσεις της Χαμάς σε αντίποινα για τις εκτοξεύσεις δύο ρουκετών, που κατέπεσαν σε αυτή την περίπτωση στη Μεσόγειο, κοντά στην Ασντότ, πόλη που απέχει περίπου τριάντα χιλιόμετρα βόρεια από τη Λωρίδα της Γάζας.

Στα τέλη του Δεκεμβρίου, οι στρατιωτικοί βραχίονες παλαιστινιακών οργανώσεων, συμπεριλαμβανομένων αυτών της Χαμάς και του Παλαιστινιακού Ισλαμικού Τζιχάντ, διεξήγαγαν, για πρώτη φορά, κοινά στρατιωτικά γυμνάσια στη Γάζα, μεταξύ άλλων εκτοξεύοντας ρουκέτες προς τη θάλασσα, στην επέτειο της έναρξης του πολέμου με το Ισραήλ το 2008. Το Ισραήλ και η Χαμάς ενεπλάκησαν έκτοτε άλλες δύο φορές σε πόλεμο (2012, 2014).

 

 

Πηγή: AFP / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Shares