Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Λονδίνο: Πλημμύρισαν νοσοκομεία και σταθμοί του μετρό – Εικόνες χάους στη βρετανική πρωτεύουσα

Πρωτοφανείς πλημμύρες σάρωσαν το Λονδίνο, μετατρέποντας τους σταθμούς του μετρό και τους κεντρικούς δρόμους της πόλης σε ποτάμια. Απο τις έντονες βροχοπτώσεις πλημμύρισαν ακόμη και νοσοκομεία της βρετανικής πρωτεύουσας, ενώ μεγάλο τμήμα της νότιας Αγγλίας επλήγη απο καταγίδες, κεραυνούς και χαλαζοπτώσεις.

Δύο νοσοκομεία στη βρετανική πρωτεύουσα ζήτησαν από τους ασθενείς να απομακρυνθούν, καθώς πλημμύρισαν χθες τα τμήματα έκτακτης ανάγκης.

Τα νοσοκομεία Whipps Cross και Newham του ανατολικού Λονδίνου απηύθυναν έκκληση στους ασθενείς να επισκεφθούν άλλες δομές επείγουσας περίθαλψης, καθώς μεγάλο μέρος των υποδομών τους κρίθηκε προσωρινά ακατάλληλο.

 

Το νοσοκομείο Newham έγραψε στο Twitter: «Είμαστε ακόμα εδώ αν μας χρειάζεστε, αλλά για να μας βοηθήσετε ενώ διορθώνουμε την κατάσταση, παρακαλούμε να επισκεφθείτε ένα γειτονικό νοσοκομείο εάν είναι δυνατόν».

Το νοσοκομείο Whipps Cross στο Leytonstone εξέδωσε παρόμοια προειδοποίηση, λέγοντας ότι αντιμετώπιζε «λειτουργικά προβλήματα λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων».

Οι καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν επίσης πλημμύρες σε σπίτια, δρόμους και σταθμούς του μετρό, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες. Η πυροσβεστική υπηρεσία του Λονδίνου δέχθηκε περισσότερες από 300 κλήσεις για απεγκλωβισμό και βοήθεια, μέσα σε λίγες ώρες.

Οχήματα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά και οι αξιωματούχοι προειδοποίησαν τους ανθρώπους να μην ταξιδεύουν σε επικίνδυνες συνθήκες.
Λόγω της έντονης βροχόπτωσης, πολλοί από τους δρόμους της πρωτεύουσας έκλεισαν.
Το πάρκο St James’ του Λονδίνου όπου έπεσε βροχή ύψους 41,6 χιλιοστών την Κυριακή, κατέρριψε το εθνικό ρεκόρ βροχόπτωσης.

Οι κάτοικοι σε έναν δρόμο στο Woodford, στο ανατολικό Λονδίνο πήραν κουβάδες, σκούπες και ξύλινες σανίδες για να αποτρέψουν την άνοδο του νερού της βροχής από τα σπίτια τους.

Η διευθύντρια εστιατορίου Mariya Peeva είπε ότι το υπνοδωμάτιο του γείτονα πλημμύρισε και ότι η ίδια και ο γιος της βοήθησαν τους ανθρώπους των διπλανών κτιρίων να προστατεύσουν τα σπίτια τους από τις πλημμύρες.

«Ο γιος μου πήγε να αγοράσει κάτι από το τοπικό κατάστημα .Όταν επέστρεψε, ολόκληρος ο δρόμος και το πεζοδρόμιο ήταν ήδη πλημμυρισμένα και το νερό έφτανε στην μπροστινή μας πόρτα»

Πολλοί κάτοικοι του Λονδίνου ανέφεραν στο ΒΒC ότι είναι η χειρότερη πλημμύρα που έχουν δει στη ζωή τους και ότι οι δρόμοι μετατράπηκαν σε κανάλια.

 

newsbomb.gr

Shares