Πέμπτη , 22 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Λονδίνο: Επεισόδια σε διαδηλώσεις κατά των νέων μέτρων για τον κορονοϊό – Τραυματίες διαδηλωτές και αστυνομικοί

Λονδίνο: Επεισόδια σε διαδηλώσεις κατά των νέων μέτρων για τον κορονοϊό – Τραυματίες διαδηλωτές και αστυνομικοί

Λονδίνο: Επεισόδια με τραυματίες σε διαδηλώσεις κατά των νέων περιοριστικών μέτρων.

Περίπου 15.000 άτομα ξεσηκώθηκαν και συμμετείχαν σε διαδηλώσεις κατά των νέων περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν, όπως το κλείσιμο των μπαρ και εστιατορίων από τις 10μ.μ., και την υποχρέωση του κόσμου να φοράει μάσκα σε εξωτερικούς χρόνους, υπό το σύνθημα ”δε συμφωνούμε”.

Οι διαδηλώσεις έλαβαν χώρα στην Πλατεία Τραφάλγκαρ στο κεντρικό Λονδίνο, ενώ τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να διαλύσουν το πλήθος καθώς δεν τηρούνταν τα μέτρα για τις αποστάσεις και τη χρήση μάσκας, ενώ η αστυνομία είχε καλέσει τους πολίτες να σεβαστούν τα μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί, οι δύο εκ των οποίων χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο για νοσηλεία, αλλά και ορισμένοι διαδηλωτές.

H αστυνομία σε ανάρτησή της στο Twitter ανέφερε: “Ζητάμε από τους παρευρισκόμενους να διαλυθούν. Δυστυχώς, κάποιοι αξιωματικοί τραυματίστηκαν όταν ήρθαν σε αντιπαράθεση με το πλήθος. Ορισμένοι εκτόξευαν μπουκάλια με νερό εναντίον των αστυνομικών ενώ άλλοι τους καλούσαν να επιλέξουν με ποια πλευρά θα συνταχθούν”.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares