Δευτέρα , 4 Ιουλίου 2022
Τελευταία Νέα

Λόγος παραίτησης Τούρκων στρατηγών: Τουρκικά όπλα χρησιμοποιούνται εναντίον του Τουρκικού στρατού!

Οριακές οι ισορροπίες στη Συρία καθώς μαίνονται οι μάχες με «έπαθλο» την Ιντλίμπ, ενώ Άγκυρα, Μόσχα και Δαμασκός συνεχίζουν την αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους.

Στο έδαφος, οι συριακές δυνάμεις προήλασαν περαιτέρω εντός της επαρχίας Ιντλίμπ και κατέλαβαν ακόμη μία στρατηγικής σημασίας πόλη, παρά το γεγονός, ότι η Τουρκία έστειλε ενισχύσεις προς τους αντάρτες που μάχονται στο σημείο για λογαριασμό της.

Η είσοδος των δυνάμεων του Άσαντ σε πόλεις και χωριά στην βορειοδυτική αυτή επαρχία, έχει προκαλέσει την οργή της Τουρκίας, η οποία έχει στείλει εδώ και μήνες δικές της δυνάμεις στην ευρύτερη περιοχή.

Οι ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις, παρέσυραν Τούρκους μαχητές σε μια παγίδα και κατέστρεψαν ολόκληρη την ομάδα με ισχυρά χτυπήματα.

Οι τρομοκράτες που υποστηρίζονται από την Τουρκία, κατευθύνθηκαν από το νότιο Ιντλίμπ προς τα σύνορα Συρίας-Τουρκίας, πιστεύοντας ότι με αυτήν την κίνηση θα αποφύγουν τις επιθέσεις ρωσικών στρατιωτικών αεροσκαφών.

Παρ ‘όλα αυτά, όπως αποδείχθηκε, οι δυνάμεις ήταν παγιδευμένες. Ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη τους εγκλώβισαν και τους κατέστρεψαν, με ισχυρές αεροπορικές επιδρομές κοντά στην πόλη Τζισρ αλ Σουγκούρ. Μπορούμε να μιλήσουμε για τον θάνατο εκατοντάδων μαχητών και δεκάδων μονάδων στρατιωτικού εξοπλισμού, που θα απλοποιήσουν σημαντικά την επιθετική επιχείρηση του συριακού στρατού, η οποία θα μπορούσε να ξεκινήσει ήδη την ερχόμενη Δευτέρα.

Οι επιθέσεις στόχο είχαν την περιοχή των οικισμών Bibat, Kafr Vitar και Inkizik, που βρίσκονται νότια του αυτοκινητόδρομου M-4, δυτικά της πόλης Jisr al-Shugur. Μεγάλες δυνάμεις τρομοκρατών έπεσαν στην παγίδα και η ρωσική στρατιωτική αεροπορία, κάλυψε την τελευταία, με τη χρήση βομβών κενού, γεγονός που επέτρεψε την επίτευξη του μέγιστου καταστροφικού αποτελέσματος.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι η Δαμασκός προειδοποίησε την Άγκυρα, για την ανάγκη εκκένωσης των τουρκικών στρατευμάτων από το νότιο Ιντλίμπ λόγω της προγραμματισμένης στρατιωτικής επιχείρησης, τονίζοντας, ότι διαφορετικά η Συρία δεν θα ευθύνεται για απώλειες στις τάξεις του τουρκικού στρατού.

Πριν από αρκετές ώρες, ο ρωσικός στρατός επιτέθηκε στους ηγέτες Τούρκων μαχητών στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ. Ως αποτέλεσμα μιας επίθεσης υψηλής ακρίβειας, το αυτοκίνητο στο οποίο κινούνταν οι ηγέτες των φιλοτουρκικών τρομοκρατικών ομάδων καταστράφηκε. Πολύ πιο αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι ένα εγχώριο καμικάζι drone “Lancet” (πιθανότατα Lancet -3) χρησιμοποιήθηκε για να χτυπήσει ένα κινούμενο όχημα, το οποίο, ως αποτέλεσμα ενός ακριβούς χτυπήματος, δεν άφησε τους επιβαίνοντες τρομοκράτες την ευκαιρία να διαφύγουν.
Μέχρι σήμερα, είναι γνωστό ότι ο ρωσικός στρατός χρησιμοποιεί αρκετά ενεργά drones καμικάζι της οικογένειας Lancet στη Συρία. Αυτό αποδεικνύεται, από άλλες βολές που χρησιμοποιούν τον ίδιο τύπο UAV.

Η ρωσική πλευρά, δεν έχει σχολιάσει ακόμη την εκκαθάριση των μαχητών ηγετών. Προφανώς, το χτύπημα σε αυτούς σχετίζεται με την επικείμενη επιθετική επιχείρηση από τη Ρωσία, τη Συρία και τις φιλοϊρανικές δυνάμεις στο Ιντλίμπ.

Σε αντίποινα, ο τουρκικός στρατός και οι τρομοκρατικές ομάδες που υπάγονται σε αυτόν, βομβάρδισαν μια θέση του Συριακού Αραβικού Στρατού (SAA) στη βορειοανατολική περιοχή της Συρίας.

Η Τουρκία μπορεί να «τεστάρει» την κατάσταση, πριν ξεκινήσει μια νέα επιχείρηση μεγάλης κλίμακας στη βορειοανατολική Συρία ή απαντήσει στα πρόσφατα χτυπήματα που δέχθηκαν οι δυνάμεις της, στη βορειοδυτική Συριακή περιοχή Grater Idlib.

Εν τω μεταξύ Ρωσικά αεροσκάφη, βομβάρδισαν τρομοκρατικό προπύργιο στο Χαλέπι χρησιμοποιώντας άγνωστη ισχυρή αεροπορική βόμβα.
Περίπου τα μεσάνυχτα, ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική επίθεση στην περιοχή της συριακής πόλης Νταράτ Σάζα, που βρίσκεται στα δυτικά της συριακής επαρχίας Χαλεπίου. Το χτύπημα φέρεται να πραγματοποιήθηκε από άγνωστο πυρομαχικό υψηλής ισχύος, (μια φωτεινή λάμψη φαινόταν από απόσταση αρκετών δεκάδων χιλιομέτρων) και, προφανώς, τα ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη κατάφεραν να καταστρέψουν μια μεγάλη ομάδα τρομοκρατών, την οποία διέσχισαν πριν από λίγες ώρες στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας και κατευθυνόταν προς την Ιντλίμπ για να αποτρέψει περαιτέρω τις συριακές δυνάμεις από μια μεγάλη επίθεση.

 

Νωρίτερα, συριακές πηγές ανέφεραν ότι η Τουρκία σκόπευε να στείλει αρκετές χιλιάδες μισθοφόρους στο Ιντλίμπ, για να περιορίσει την επίθεση των συριακών δυνάμεων, ενώ είχε προγραμματιστεί να εξοπλίσει τους τρομοκράτες με τουρκικό στρατιωτικό εξοπλισμό, κάτι που δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να είχε καταστραφεί από τους επιθέσεις των ρωσικών αεροπορικών δυνάμεων.

Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι, ότι η Τουρκική Στρατιωτική Αστυνομία σε μια επιχείρηση που πραγματοποίησε στην κατεχόμενη βόρεια Συριακή πόλη Αλ Μπαμπ, ανακοίνωσε ότι εξουδετέρωσε ένα «τρομοκρατικό κύτταρο» του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ).

Σε ανακοίνωσή της, η Στρατιωτική Αστυνομία ισχυρίστηκε ότι το δίκτυο διακινούσε όπλα, σε περιοχές που διατηρούν οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στη βορειοανατολική Συρία.

Στο κύριο κρησφύγετο του δικτύου, βρέθηκαν φορτία όπλων και πυρομαχικών. Τα όπλα περιλάμβαναν τουλάχιστον έξι τουρκικής κατασκευής αντιαρματικές χειροβομβίδες HAR-66.

Η Τουρκία παρείχε πολλά βλήματα HAR-66 στους «πληρεξούσιούς» της στη Συρία. Τα όπλα εντοπίστηκαν επίσης στη βορειοδυτική Συριακή περιοχή του Μεγάλου Ιντλίμπ, με αρκετές τρομοκρατικές ομάδες να τα χρησιμοποιούν, συμπεριλαμβανομένης της Hay’at Tahrir al-Sham, που συνδέεται με την Αλ Κάιντα.

Το HAR-66 είναι αντίγραφο του αμερικανικού M72, που κατασκευάστηκε από την Τουρκική Μηχανική και Χημική Βιομηχανία Corporation MKEK, με άδεια των ΗΠΑ.

Ακτιβιστές της αντιπολίτευσης ισχυρίζονται, ότι το ΡΚΚ αγοράζει όπλα από το Μεγάλο Ιντλίμπ και τις υπό Τουρκική κατοχή περιοχές στο βόρειο Χαλέπι και τα αποστέλλει στους SDF, οι οποίοι αργότερα τα χρησιμοποιούν εναντίον μαχητών που υποστηρίζονται από την Τουρκία.

Τα όπλα που προμηθεύει η Τουρκία στους αντάρτες στη Συρία, χρησιμοποιούνται τώρα εναντίον του τουρκικού στρατού και των «πληρεξούσιών» του, οι οποίοι με τη σειρά τους χρησιμοποιούν όπλα που προμηθεύονται από τις ΗΠΑ, όπως αντιαρματικοί πύραυλοι TOW, εναντίον των πληρεξουσίων των ΗΠΑ στην εμπόλεμη χώρα.

 

Ίσως αυτό να σχετίζεται, με τις απανωτές παραιτήσεις Τούρκων στρατηγών. O συνολικός αριθμός των παραιτήσεων σχετικών με τη Συρία, έφτασε τις πέντε.

Όπως έγραψε το Πενταπόσταγμα, τρεις στρατηγοί των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων (TSK) υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, συμπεριλαμβανομένου ενός που ήταν διοικητής της επιχείρησης «Πηγή της Ειρήνης». Και οι τρεις στρατηγοί, εργάζονταν σε αποστολές που είχαν σχέση με τις επιχειρήσεις στη Συρία.

Όλοι οι στρατηγοί ζήτησαν συνταξιοδότηση, παρά το γεγονός ότι έχουν κι άλλα χρόνια να υπηρετήσουν, καθώς αυτές οι παραιτήσεις δείχνουν, πώς οι πολιτικές για τη Συρία δεν λειτουργούν και είναι εκτός πραγματικότητας επί του εδάφους.

 

 

Πηγή: pentapostagma.gr

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares