Τρίτη , 19 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

Lockdown – Μητσοτάκης: «Θα κρατήσουμε κλειστά τα σχολεία για όσο μας λένε οι ειδικοί»

Ο πρωθυπουργός, κατά την διαρκεί συζήτησης στο 31ο ετήσιο Greek Economic Summit του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου απάντησε σε ερωτήσεις για την άρση του lockdown

Ο Κ.Μητσοτάκης ανέφερε ότι«θα κρατήσουμε τα σχολεία κλειστά για όσο μας λένε οι ειδικοί, αλλά όταν γυρίσουμε στις φυσικές τάξεις, θα ξέρουμε ότι έχουμε πια την υποδομή για την ψηφιακή εκπαίδευση».

Διχάζει τους επιστήμονες το άνοιγμα των σχολείων πριν τις γιορτές

Φόβους ότι η επαναλειτουργία των σχολείων θα συμβάλει στη διασπορά της πανδημίας εκφράζουν οι περισσότεροι λοιμωξιολόγοι.

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ απευθύνει έκκληση να μην ανοίξουν τα σχολεία άμεσα, αλλά μετά τις γιορτές, γιατί μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών έχουν νοσήσει από κορονοϊό, με κάποιους από αυτούς να είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο Κ.Μητσοτάκης για μπαρ και κέντρα διασκέδασης

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως ορισμένες οικονομικές δραστηριότητες όπως τα μπαρ δεν μπορούν να μείνουν ανοιχτές .

Ως προς την εστίαση και το λιανεμπόριο θα ανοίξουν σταδιακά και με πολλούς περιορισμούς.

«Ελπίζω όσο βγαίνουμε από το δεύτερο lockdown θα είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί. Αλλά και πάλι θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι κάποιες οικονομικές δραστηριότητες απλά δεν πρόκειται να λειτουργήσουν μέχρι να έχουμε εμβόλια. Για παράδειγμα η νυχτερινή διασκέδαση, τα μπάρ, η μεταμεσονύχτια διασκέδαση. Δεν μπορεί να έχουμε ανθρώπους να συνωστίζονται σε μπαρ μέχρι να έχουμε τα εμβόλια. Ίσως σε κάποιο σημείο θα είμαστε σε θέση να ανοίξουμε τα εστιατόρια με τη σωστή κοινωνική απόσταση. Σκεφτόμαστε επίσης το άνοιγμα του λιανεμπορίου, αλλά συγκεκριμένοι περιορισμοί θα ισχύουν μέχρι το εμβόλιο», είπε.

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares