Τρίτη , 28 Σεπτεμβρίου 2021
Τελευταία Νέα

Lockdown : Κυβερνητική παράλειψη με κοινωνικές προεκτάσεις

Ένα μεγάλο πρόβλημα το οποίο είχε παρουσιαστεί στο πρώτο lockdown έκανε την επανεμφάνισή του.

Το γεγονός ότι και στο δεύτερο lockdown δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τα ζευγάρια που δεν έχουν παντρευτεί ή δεν έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης, προκαλεί κοινωνικό πρόβλημα.

Είναι βεβαίως προφανές ότι το σκεπτικό των μέτρων είναι ότι πρέπει με κάποιο έγγραφο να μπορείς να αποδείξεις ότι πρόκειται για τον/την σύζυγο ή σύντροφο σου. Ωστόσο έτσι μένουν τυπικά ακάλυπτα ακόμη και τα ζευγάρια που συζούν.

Σχόλια τύπου να χρησιμοποιηθεί το skype προφανώς δεν λύνουν το πρόβλημα. Σαφώς επίσης ουδείς πιστεύει ότι είναι σημαντικότερο από την υγεία των ανθρώπων ,ειδικά τώρα που οι ΜΕΘ γεμίζουν.

Το ότι δεν είναι το σημαντικότερο όλων δε σημαίνει πως δεν είναι σημαντικό. Είναι πολύ πιο εύκολο να αντιμετωπίσεις την καραντίνα με ανθρώπινη επαφή. Κι αυτό δεν ισχύει μόνο για τα ζευγάρια.

Μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν είναι και ορισμένες φορές που δεν θέλουν να είναι σε μία σχέση. Ίσως θα μπορούσε να επιτραπεί να δηλώσεις κάποιον ή κάποια άτομα ως στενές επαφές και να έχεις τη δυνατότητα να συναντιέσαι μαζί τους. Άλλες χώρες έχουν βρει λύσεις και σίγουρα κάποια λύση μπορεί να βρεθεί.

Διότι πλέον όλοι αντιλαμβανόμαστε πως καθόλου δεν είχαμε ξεμπερδέψει με την πανδημία και θα ζήσουμε με περισσότερο ή λιγότερο αυστηρά μέτρα καιρό ακόμη, ενώ κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει και ένα τρίτο lockdown.

Επίσης καθώς τα μέτρα θα ανοίγουν και θα κλείνουν σαν ακορντεόν, το να επιτραπεί σε ζευγάρια να συναντώνται για παράδειγμα, μπορεί να είναι ένα μέτρο της επόμενης φάσης της σταδιακής χαλάρωσης.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares