Πέμπτη , 28 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

Lockdown: Έτσι θα λειτουργούν τα εποχιακά καταστήματα από Δευτέρα 07/12 – Τα ωράρια και οι κανόνες

Lockdown: Τις ανακοινώσεις για το πώς και ποιες ώρες θα λειτουργούν όσα καταστήματα ανοίξουν τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, έκανε ο ΓΓ Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.


Ο κ. Σταμπουλίδης, κατά την επίσημη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα, την Παρασκευή 04/12, ανακοίνωσε την περιορισμένη και ορισμένη διάρκεια των καταστημάτων με χριστουγεννιάτικα δέντρα και απομιμήσεις χριστουγεννιάτικων δέντρων, γενικά εορταστικά είδη, και αποκριάτικα και άλλα ψυχαγωγικά είδη.

Τα παραπάνω ισχύουν από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου και θα έχουν διάρκεια ισχύος έως τις 8 Ιανουαρίου 2021.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, οι επιχειρήσεις που διαθέτουν τους παραπάνω κωδικούς ως δευτερεύοντες, απαγορεύεται να τους διαθέτουν προς πώληση.

Το ωράριο των καταστημάτων θα ξεκινά στις 7 το πρωί και θα λήγει στις 8.30 το βράδυ.

Στα καταστήματα που θα λειτουργήσουν, από τις 7 Δεκεμβρίου, ορίζεται ως υποχρεωτική η αναλογία 4 ατόμων ανά 100 τ.μ, ενώ για όσα είναι πάνω από 100 τ.μ. ισχύει η αναλογία ενός ατόμου ανά 15 τ.μ.

Επίσης, είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο από το προσωπικό όσο και από τους καταναλωτές και η τήρηση της απόστασης των 2 μέτρων μεταξύ των ατόμων, ενώ συνίσταται η αποφυγή χρήσης ανελκυστήρων.

Σημειώνεται τέλος, ότι προκειμένου να μεταβεί κανείς στα καταστήματα με τα εποχικά είδη, θα πρέπει να στείλει SMS με τον κωδικό «2» στο 13033 ή να κάνει χρήση της βεβαίωσης μετακίνησης.

 

newsbomb

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares