Παρασκευή , 30 Σεπτεμβρίου 2022

Lockdown επέβαλε εμπορική πόλη της Κίνας

Στην τακτική των lockdown επιμένει η Κίνα, η οποία ανακοίνωσε ότι επιβάλει από σήμερα τριήμερο lockdown εξαιτίας εστίας του νέου κορωνοϊού στην πόλη των 1,9 εκατ. κατοίκων, Γιγού μεγάλου εξαγωγικού κόμβου στην ανατολική επαρχία Τζετζιάνγκ.

Σε ολόκληρη την ηπειρωτική Κίνα επιβεβαιώθηκαν 2.166 κρούσματα του SARS-CoV-2 τις προηγούμενες 24 ώρες, 700 με συμπτώματα της λοίμωξης που προκαλεί ο νέος κορονοϊός και 1.466 ασυμπτωματικά, ανέφερε εξάλλου η Εθνική Επιτροπή Υγείας (σ.σ.: το υπουργείο Υγείας).

Δεν αναφέρθηκαν θάνατοι εξαιτίας της COVID-19. Στη Σαγκάη δεν αναφέρθηκε κανένα κρούσμα, ενώ στο Πεκίνο επιβεβαιώθηκαν δύο.

Επισήμως, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας στη γιγαντιαία ασιατική χώρα παραμένει στους 5.226 νεκρούς επί συνόλου 232.809 μολύνσεων με συμπτώματα της λοίμωξης. Θεωρείται υποτιμημένος από ειδικούς.

Την ίδια ώρα η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν νέο ιό, με τους ερευνητές να έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στον Henipa Langya, γνωστός ως «Langya», ο οποίος φαίνεται πως μεταδίδεται από τα ζώα στους ανθρώπους.

Ο νέος ιός εντοπίστηκε για πρώτη φορά στις βορειοανατολικές επαρχίες Σαντόγκ και Χενάν της Κίνας στα τέλη του 2018, αλλά επισήμως αναγνωρίστηκε από τους επιστήμονες την περασμένη εβδομάδα.

 

cnn.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares