Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Λιβύη: “Ο Ερντογάν θέλει να βάλει χέρι στο πετρέλαιο”, καταγγέλλει ο Χαφτάρ…

Δηλώσεις του εκπροσώπου του LNA (στρατός Χαφταρ)

Δεχόμαστε κάθε πολιτική λύση και θα παραδοθούμε σε οποιαδήποτε απόφαση πάρουν οι ηγέτες των φυλών αύριο. Αλλά δεν θα υπάρξει ούτε ειρήνη, ούτε εκεχειρία, ούτε διαπραγματεύσεις με ομάδες τρομοκρατών και με τουρκικά στρατεύματα που έχουν εισβάλει σε έδαφος της Λιβύης, όλοι αυτοί θα είναι στόχος.

Κρίνουμε ως παράξενο το ότι η αποστολή του ΟΗΕ καταδίκασε το χτύπημα του πλοίου που μετέφερε όπλα στην Τρίπολη αλλά δεν καταδίκασε το ίδιο το φορτίο. Ο Γκασαν Σαλαμε και η αποστολή του ΟΗΕ στη Λιβύη έχουν μηδενική αξιοπιστία. Δεν υπάρχει καμία δυνατότητα ειρήνης και δεν θα υπάρξει κυριαρχία, για όσο έχουμε ξένους τρομοκράτες στο έδαφος μας. Οι προθέσεις του Ερντογάν και τα εγκλήματα που διαπράττει φάνηκαν καθαρά στη δήλωσή του σήμερα. Ο Ερντογάν κάνει δηλώσεις για τις σχέσεις της Λιβύης σαν να είναι πρόεδρος της Τρίπολης, μιλώντας για επιθέσεις σε βάρος Λίβυων και των Ενόπλων Δυνάμεων της Λιβύης στην Τρίπολη και σε άλλες περιοχές. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με όλες τις προηγούμενες πρωτοβουλίες που υπήρξαν. Ο Ερντογάν δεν ενδιαφέρεται να υποστηρίξει το λαό της Λιβύης, αλλά ενδιαφέρεται μόνο για το πετρέλαιο και το αέριο. Αποτελεί δικαίωμά μας ως ένοπλες δυνάμεις της Λιβύης που υποστηρίζονται από το λαό της Λιβύης και το HOR, να υπερασπιστούμε κάθε ίντσα εδάφους της Λιβύης. Δεν δεχόμαστε απειλές ούτε από τον Ερντογάν ούτε από κανέναν.

Το GNA εργάζεται ακούραστα για να φέρει τρομοκράτες στη Λιβύη, ιδιαίτερα από την Συρία μέσω Τουρκίας. Η Τουρκία προμηθεύει σε αυτούς τους τρομοκράτες με στρατιωτικό εξοπλισμό και έχει ήδη μεταφέρει πολύ επικίνδυνα μέλη της Αλ Κάιντα για να πολεμήσουν σε Τρίπολη.
……
Χτες χτυπήσαμε όπλα τα οποία είχανε μεταφερθεί σε λιμάνι της Λιβύης. Δεν ήταν μία επιθετική επιχείρηση ήταν μία αμυντική επιχείρηση προς αποτροπή της απόκτησης από την πλευρά του τρομοκρατών προηγμένων όπλων.

Twitter 19/2/2020

tourkikanea.gr

Shares