Κυριακή , 26 Σεπτεμβρίου 2021

Λιβύη: Δυο συλληφθέντες Ρώσοι μεταφέρθηκαν σε τουρκική στρατιωτική βάση, έπειτα από παρέμβαση του Ερντογάν…

Μεταφέρθηκαν έπειτα από παρέμβαση Ερντογάν…

Δύο Ρώσοι, συνεργάτες του Ιδρύματος Προστασίας Εθνικού Πλούτου, ο Μαξίμ Σουγκαλέι και ο Σάμερ Χασάν Αλί Σουεϊφάν, οι οποίοι είχαν συλληφθεί το 2019 στην Τρίπολη της Λιβύης με την κατηγορία την επέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας και στις εκλογές στην Λιβύη, για κοινωνικές δραστηριότητες χωρίς την άδεια των αρχών και των υπηρεσιών ασφαλείας και για επισκέψεις σε τοποθεσίες τις οποίες απαγορευόταν να επισκεφθούν, μεταφέρθηκαν με παρέμβαση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τις τοπικές φυλακές στην τουρκική αεροπορική βάση στο αεροδρόμιο Μίτνγκ.

Η μεταγωγή τους πραγματοποιήθηκε έπειτα από  την ανοιχτή επιστολή που είχε αποστείλει ο πρόεδρος του εν λόγω Ιδρύματος Αλεξάντρ Μαλκέβιτς στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μάλιστα, όπως δηλώνει ο ίδιος Μαλκέβιτς, μέσω της συγκεκριμένης επιστολής του ζητούσε να βοηθήσει τους συνεργάτες του.

Στην επιστολή Μαλκέβιτς προς Ερντογάν αναφέρονται τα εξής:

«Σας παρακαλώ να συνδράμετε στην επίλυση αυτού του ζητήματος και να στείλετε τον Μαξίμ Σουγκάλ και τον Σαμέρ Σουφράν στην Πατρίδα όπου τους περιμένουν συγγενείς και οικείοι. Η πρωτοβουλία σας αυτή θα αποτελέσει μια ακόμη επιβεβαίωση των φιλικών σχέσεων της Ρωσίας και της Τουρκίας».

Τέλος αξίζει να αναφερθεί πως σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Al Hadath, το οποίο επικαλέστηκε δικές του πηγές, μετέδωσε τον περασμένο Ιούλιο πως οι Ρώσοι παραδόθηκαν στις τουρκικές Αρχές, είδηση που δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ επίσημα από το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

 

με πληροφορίες από onalert.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares