Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Λιβύη: Άρχισε στη Γενεύη σύνοδος της κοινής στρατιωτικής επιτροπής υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών…

Λιβύη: Άρχισε στη Γενεύη σύνοδος της κοινής στρατιωτικής επιτροπής…

Η κοινή λιβυκή στρατιωτική επιτροπή, στην οποία αντιπροσωπεύονται τα δύο μέρη που συγκρούονται στη χώρα αυτή, άρχισε σήμερα στη Γενεύη την τέταρτη σύνοδό της υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, ανακοίνωσε ο ΟΗΕ.

Σε μια σύντομη ανακοίνωση, ο ΟΗΕ αναφέρει πως η σύνοδος αυτής της μικτής στρατιωτικής επιτροπής “άρχισε σήμερα το πρωί” παρουσία της Στέφανι Ουίλιαμς, ειδικής αντιπροσώπου του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ και επικεφαλής της Αποστολής Υποστήριξης των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες όσον αφορά τη διάρκειά της.

Η κοινή στρατιωτική επιτροπή, η οποία συστάθηκε κατά τη διεθνή σύνοδο κορυφής της 19ης Ιανουαρίου 2020 στο Βερολίνο, πρόκειται να καθορίσει τους όρους για μια διαρκή κατάπαυση του πυρός.

Αυτή είναι η μία από τις τρεις πτυχές που επιδιώκονται παραλλήλως από την Αποστολή του ΟΗΕ, μαζί με την οικονομική πτυχή και την πολιτική πτυχή.

Η σύνοδος, η οποία άρχισε με την ανάκρουση του λιβυκού εθνικού ύμνου καθώς και με ομιλίες της Ουίλιαμς και των επικεφαλής των δύο αντιπροσωπειών, πρόκειται να τελειώσει στις 24 Οκτωβρίου. Ο ΟΗΕ δεν έδωσε καμιά λεπτομέρεια για τα όσα δήλωσαν οι συμμετέχοντες στη σύνοδο αυτή, η οποία διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών.

Η προηγούμενη σύνοδος είχε διεξαχθεί επί δύο ημέρες στα τέλη Σεπτεμβρίου στην Αίγυπτο, στο θέρετρο Χουργκάντα της Ερυθράς Θάλασσας.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

 

Shares