Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Λίνα Μενδώνη κατά Αλέξη Τσίπρα: «Επί 4,5 χρόνια δεν έκανε τίποτα»

Η Λίνα Μενδώνη μίλησε για τα Γλυπτά του Παρθενώνα και τις δηλώσεις που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στο θέμα της προσπάθειας για την επιστροφή τους στην Ελλάδα και έστειλε σκληρή απάντηση στον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έκανε απολύτως τίποτα στα 4,5 χρόνια που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην κυβέρνηση για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Επίσης ανέφερε ότι σε ένα τόσο μεγάλο και εθνικό ζήτημα ανέμενε τη συστράτευση όλων, αλλά κάποιοι προτιμούν τους μικροκομματικούς τους υπολογισμούς.

Ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε σήμερα την προσπάθεια που γίνεται για να βρεθεί μια φόρμουλα για την επιστροφή των μαρμάρων στην Ελλάδα και είπε ότι: «Δεν μπορεί να δανείσεις ή να ανταλλάξεις κάτι που δεν σου ανήκει».

 

Η απάντηση της Λίνας Μενωδώνη ήταν σε έντονο ύφος.

«Ο κ. Τσίπρας, που επί τεσσεράμισι χρόνια ως πρωθυπουργός, δεν έκανε απολύτως τίποτα για την προώθηση του εθνικού μας αιτήματος, της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα, σήμερα εμφανίζεται να ανησυχεί. Οφείλει να γνωρίζει ότι η κυβέρνηση αυτή, όπως έχει πολλές φορές αποδείξει, ξέρει να διαπραγματεύεται και να κατακτά τους στόχους της. Αυτό κάνει και στην περίπτωση της οριστικής επιστροφής των Γλυπτών στην Αθήνα, με βάση την πάγια θέση της χώρας μας, ότι δηλαδή δεν αναγνωρίζει στο Βρετανικό Μουσείο νομή, κατοχή και κυριότητα των Γλυπτών», τόνισε η υπουργός.

«Σε ένα τόσο μεγάλο και εθνικό ζήτημα θα αναμέναμε τη συστράτευση όλων. Κάποιοι επιλέγουν και στο θέμα αυτό, να πορεύονται με βάση το μόνο που ξέρουν να κάνουν καλά, τους μικροκομματικούς τους υπολογισμούς», συμπλήρωσε η Λίνα Μενδώνη.

 

«Η Κυβέρνηση κινήθηκε με σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα»
Η Λίνα Μενδώνη αναφέρθηκε και στις προσπάθειες που έχει κάνει η Κυβέρνηση από την αρχή της θητείας της για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

«Η Κυβέρνηση, από την αρχή της θητείας της κινήθηκε με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα, προκειμένου να υλοποιηθεί ο εθνικός στόχος της οριστικής επιστροφής και της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα, στο Μουσείο της Ακρόπολης. Οι ενέργειές της είχαν ως αποτέλεσμα την απόφαση της ΟΥΝΕΣΚΟ, τον Σεπτέμβριο 2021 που αναγνωρίζει το θέμα ως διακρατικό, την οριστική επανένωση του θραύσματος Fagan, την ενίσχυση του διεθνούς κλίματος και την πλήρη μεταστροφή της κοινής γνώμης στη Βρετανία υπέρ του ελληνικού αιτήματος», τόνισε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 

newsit.gr

Shares