Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Λίμνη η Αριδαία από την κακοκαιρία – Πυροσβέστης στην Ηγουμενίτσα έσωσε οδηγό

Πολλές ζημιές προκλήθηκαν από τα έντονα φαινόμενα που έπληξαν την Αριδαία – Παραμένουν κλειστά τα σχολεία και την Τρίτη 24 Ιανουαρίου – Σημαντική βοήθεια πυροσβέστη στην Ηγουμενίτσα για να σώσει έναν οδηγό από τις πλημμύρες.

Αντιμέτωποι με έντονα καιρικά φαινόμενα ήρθαν οι κάτοικοι στην Αριδαία, οι οποίοι έχουν υποστεί πολλές ζημιές στις περιουσίες τους λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων και χαλαζοπτώσεων που σημειώθηκαν στην περιοχή.

Συγκεκριμένα ζημιές προκλήθηκαν σε καταστήματα και υπόγεια στην κεντρική πλατεία της Αριδαίας, στο γήπεδο του Αλμωπού και σε χωράφια. Μάλιστα χρειάστηκε και η διακοπή της κυκλοφορίας σε αρκετά σημεία του δήμου για να μην διακινδυνέψουν οι πολίτες.

Σημειώνεται ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε συνολικά 83 κλήσεις για άντληση των υδάτων και προχώρησε σε σχετικές ενέργειες σε 22 περιπτώσεις, με τους κατοίκους να κάνουν λόγο για έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων.

Ο δήμαρχος της περιοχής, Χρήστος Μπάτσης συγκάλεσε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας στην Αριδαία για να πάρουν μέτρα για την αντιμετώπιση των όσων καταστροφών προκλήθηκαν.

Ο δήμος Αριδαίας ξεκινάει σήμερα Τρίτη 24 Ιανουαρίου καταγραφεί για να ξεκινήσει η διαδικασία χορήγησης αποζημιώσεων στους πληγέντες, ενώ για δεύτερη ημέρα όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα παραμείνουν κλειστά.

Πυροσβέστης στην Ηγουμενίτσα σήκωσε στα χέρια οδηγό για να τον σώσει
Η κακοκαιρία έπληξε και την Ηγουμενίτσα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας πυροσβέστης βγήκε από το υπηρεσιακό όχημα και σήκωσε στα χέρια έναν εγκλωβισμένο οδηγό για να τον σώσει.

πληροφορίες newsbomb.gr

Shares