Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Λίμαν: Οι ρωσικές ενισχύσεις «έπιασαν δουλειά» – Αποκρούστηκε η ουκρανική επίθεση στην Κρεμίνα – Ανακαταλήφθηκε το Στάβκι

«Εξαερώθηκε» ουκρανική επίθεση στην Χερσώνα

Με την βοήθεια των ενισχύσεων που έλαβαν από τη Νότια Στρατιωτική Διοίκηση οι ρωσικές δυναμεις κατάφεραν να απωθήσουν τους Ουκρανούς στην Κρεμίνα και να ανακαταλάβουν το βράδυ το Στάβκι εμποδίζοντας έτσι την περικύκλωση της Λίμαν και διασώζοντας την ρωσική φρουρά της πόλης.

Ωστόσο ο διάδρομος ανεφοδιασμού της συνεχίζει να απειλείται από τα ουκρανικά πυρά.

Παρόλα αυτά οι νέες ενισχύσεις έφεραν τις πρώτες νίκες στις ρωσικές δυνάμεις στην συγκεκριμένη περιοχή.

Οι δυνάμεις του Κιέβου επιτίθενται στην Λίμαν από όλες τις πλευρές έχοντας μία αναλογία υπέρ τους οκτώ προς ένα, τουλάχιστον πριν την άφιξη των ενισχύσεων. Η Κρεμίνα είναι απαραίτητη για να πετύχει το Κίεβο την περικύκλωση της Λίμαν και οι Ρώσοι ενίσχυσαν άμεσα την γραμμή άμυνάς της με την άφιξη των νέων δυνάμεων.

Το Κίεβο θέλει πάση θυσία να καταληφθεί η Λίμαν για να αποκτήσει προγεφύρωμα για το Λισιτάνσκ και αμέσως μετά για το Σεβεροντονέτσκ. Η Λίμαν είναι σιδηροδρομικός κόμβος και έχει 20.000 κατοίκους.

 

Μάχες όμως έλαβαν χώρα και στην Χερσώνα καθώς ισχυρές δυνάμεις των Ουκρανών επιτέθηκαν στην ρωσική γραμμή άμυνας του Davydov Brod χωρίς αποτέλεσμα και αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν έχοντας υποστεί βαριές απώλειες.

Το Κίεβο μέχρι τώρα δείχνει να μην υπολογίζει την ζωές των στρατιωτών του και επιχειρεί να χρησιμοποιήσει τις μεγάλες εφεδρείες του για να πετύχει κάποιες νίκες που θα παρουσιαστούν στη συνέχεια από τα δυτικά ΜΜΕ ως «στρατηγικής σημασίας»

pronews.gr

Shares