Τρίτη , 16 Αυγούστου 2022
Τελευταία Νέα

Λία Τόμας: Νέες αντιδράσεις για την τρανς κολυμβήτρια – Δεν θέλουν να αγωνίζονται μαζί της

«Έχει διαφορετική ικανότητα πνευμόνων, ύψος, επίπεδα τεστοστερόνης. Είναι εντελώς άδικο και είναι θέμα ισότητας», είπε πρωταθλήτρια κολύμβησης με το πανεπιστήμιο του Κεντάκι

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την Λία Τόμας στις ΗΠΑ, την τρανς γυναίκα αθλήτρια, η οποία έχει βάλει υποψηφιότητα για τη «γυναίκα κολυμβήτρια της χρονιάς» στο NCAA.

Να θυμίσουμε ότι η Αμερικανίδα αρχικά είχε ξεκινήσει να κολυμπάει με το πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια ως άνδρας, μέχρι που μετά από δύο χρόνια άρχισε να αγωνίζεται ως γυναίκα (τρανς).

Η Ρίλει Γκέινς Μπάρκερ, πρωταθλήτρια κολύμβησης με το πανεπιστήμιο του Κεντάκι, μίλησε στο FOX κάνοντας παράπονα διότι ανάγκαζαν εκείνη και άλλες κολυμβήτριες να αλλάζουν στα ίδια αποδυτήρια με τη Λία Τόμας.

«Δεν ήταν κάτι για το οποίο μας είχαν προειδοποιήσει, κάτι που νομίζω ότι δεν ήταν δίκαιο από πολλές απόψεις, το να αλλάξουμε σε αποδυτήρια με κάποιον που έχει διαφορετικά μέλη από εμάς», είπε η Γκέινς.

Η Ρίλει αντιμετώπισε πολλές φορές σε κολλεγιακούς αγώνες την Τόμας και σημειώνει: «Επομένως, όχι μόνο αναγκαστήκαμε να αγωνιστούμε εναντίον ενός άνδρα, αλλά αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε στα αποδυτήρια με έναν άνδρα. Καθόμαστε εκεί χωρίς να ξέρουμε καν σε ποιον να μιλήσουμε, σε ποιον να παραπονεθούμε για αυτό που έγινε».

Η αθλήτρια από το Κεντάκι αντέδρασε και στην υποψηφιότητα της Τόμας για τον τίτλο της «κορυφαίας γυναίκας της χρονιάς»: «Είναι ένα ακόμη χαστούκι για τις γυναίκες».

Η Γκέινς δικαιολόγησε την κριτική της στο πρόσωπο της Τόμας: «Έχουμε να κάνουμε με κάτι που είναι εντελώς εκτός ελέγχου όταν αγωνιζόμαστε με βιολογικούς άνδρες. Έχει διαφορετική ικανότητα πνευμόνων, ύψος, επίπεδα τεστοστερόνης. Είναι εντελώς άδικο και είναι θέμα ισότητας».

newsbomb.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares