Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Λέσβος: Σάλος για το πρόστιμο 120 ευρώ σε παιδί που οδηγούσε πατίνι

Ο 16χρονος οδηγούσε πατίνι και έπεσε σε μπλόκο της αστυνομίας. Το πρόστιμο και η ανακοίνωση της αστυνομίας, έχουν γίνει θέμα συζήτησης στη Λέσβο, με τον πατέρα του παιδιού, να περιγράφει τα γεγονότα από τη δική του οπτική γωνία…

Η Λέσβος συζητάει τις τελευταίες μέρες τα στοιχεία για την υπόθεση, με πρωταγωνιστή ένα 16χρονο παιδί που «έφαγε» πρόστιμο από αστυνομικούς για το πατίνι που έκανε. Ο πατέρας του, τονίζει πως τα γεγονότα διαστρεβλώθηκαν και πως ο γιος του, δεν έκανε κάποια παρανομία. Ο μικρός εκείνη την ώρα πήγαινε με το πατίνι σε φροντιστήριο για μάθημα.

Τη δική του εκδοχή για το περιστατικό του 16χρονου μαθητή που οδηγούσε ηλεκτρικό πατίνι στην περιοχή της Λάρσου και εντοπίστηκε από στελέχη της τροχαίας, δίνει ο πατέρας του παιδιού, Στρατής Αχλάτης. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο 16χρονος μαθητής πήρε το πατίνι του για να πάει στο φροντιστήριο του, στη Μυτιλήνη.

Ο κος Αχλάτης εξήγησε ότι το σπίτι τους βρίσκεται έξω από την πόλη στο 11ο χιλιόμετρο Μυτιλήνης – Καλλονής και έτσι το παιδί πολύ συχνά μετακινείται στην πόλη για τα ιδιαίτερα μαθήματα και τις αθλητικές δραστηριότητές του αφού είναι πρωταθλητής χορού και γυμνάζεται πολύ τακτικά.

Όπως σημείωσε το παιδί πάντα έχει μαζί του κράνος, απλά εκείνη την ημέρα το κράνος είχε ξεχαστεί σε κλειδωμένο αυτοκίνητο της οικογένειας που είχε πάει στο συνεργείο. «Το παιδί περνώντας από τη Λάρσο είδε το μπλόκο της τροχαίας όμως δεν του έκαναν νόημα να σταματήσει» αναφέρει ο πατέρας.

 

Λίγα μέτρα πιο κάτω ο μικρός συνειδητοποίησε ότι τον ακολουθούσε ένα περιπολικό. Ο αστυνομικός με έντονο ύφος του ζήτησε να κάνει στην άκρη και το παιδί υπάκουσε. «Από εκεί και πέρα μου τηλεφώνησαν από το κινητό τηλέφωνο του παιδιού και μου είπαν ότι δεν θα έπρεπε να οδηγεί στο δρόμο αυτό και ότι δεν τηρούσε τους κανόνες κυκλοφορίας. Ζήτησα από τους αστυνομικούς να πάνε το παιδί στο σπίτι με το περιπολικό και εκείνοι με ενημέρωσαν ότι θα βεβαιώσουν πρόστιμο 30-40 ευρώ.»

«Το πρόστιμο τελικά ήταν 120 ευρώ», σημειώνει ο πατέρας του παιδιού και προσθέτει ότι «αυτό που μας ενόχλησε ως οικογένεια είναι ότι στην ανακοίνωση της τροχαίας γράφτηκαν ανακρίβειες οι οποίες δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Αναφέρεται ότι στο σημείο που εντοπίστηκε το παιδί το όριο ταχύτητας είναι πάνω από 50 χιλιόμετρα την ώρα, όμως αυτό είναι λάθος στο συγκεκριμένο σημείο λίγο μετά τη διασταύρωση της Μόριας το όριο ταχύτητας είναι ακριβώς 50 χιλιόμετρα και άρα δεν τίθεται ζήτημα παράβασης της κείμενης νομοθεσίας.

Από εκεί και πέρα είπαν πως το παιδί άκουγε μουσική από τα ακουστικά όμως το παιδί είχε απλά το blue-tooth στο αυτί του χωρίς να ακούει μουσική». Δείτε τι λέει ο πατέρας του παιδιού, στην ιστοσελίδα stonisi.gr…

 

newsit.gr

Shares