Δευτέρα , 6 Φεβρουαρίου 2023

Λέσβος: Πληγωμένο το νησί μετά τους σεισμούς – Ανησυχίες κατόπιν δηλώσεων των σεισμολόγων

Τις πληγές της μετράει η Λέσβος μετά τον σεισμό των 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καθώς οι ειδικοί δεν είναι βέβαιοι αν ήταν ακόμα ο κύριος, ενώ καταγράφονται συνεχώς και νέοι μετασεισμοί που αναστατώνουν τους κατοίκους.

Ζημιές σε 20 σπίτια – Ειδικό κλιμάκιο στο νησί τη Δευτέρα
Περισσότερα από 20 σπίτια αντιμετωπίζουν προβλήματα στη βόρεια Λέσβο. Σε απαραίτητους ελέγχους στα δημόσια κτίρια -κατά κύριο λόγο στις περιοχές του Μανταμάδου, της Κάπης, της Πελόπης, της Στύψης, του Λεπετύμνου και της Αργένου θα προβεί ειδικό κλιμάκιο μηχανικών που θα φτάσει στη Λέσβο από την Αθήνα τη Δευτέρα.

Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί μικρές ζημιές σε σπίτια στα χωριά Πελόπη και Μόλυβος. Επίσης, έχουν διαπιστωθεί ζημιές στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας στο χωριό Στύψη, ενώ υπάρχουν κατολισθήσεων βράχων από τα πρανή των γύρω βουνών στο οδικό δίκτυο της περιοχής.

Στο μεταξύ έγιναν γνωστές ζημιές στο χωριό Λεπέτυμνος το οποίο θεωρείται ότι βρίσκεται «πάνω» στο πρωινό σεισμικό επίκεντρο. Τόσο στο νηπιαγωγείο του χωριού, στα γραφεία της κοινότητας και στο ιατρείο όσο και σε περισσότερα από 10 σπίτια, σύμφωνα με δήλωση του προέδρου της Κοινότητας Θέμη Καμμένου, διαπιστώθηκαν ρηγματώσεις που χρήζουν έλεγχο.

Όπως διαβεβαιώνει ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος: «Oι υπηρεσίες του Δήμου είναι σε ετοιμότητα και έχει γίνει επικοινωνία με το αρμόδιο Υπουργείο και με τον καθηγητή Ευθύμιο Λέκκα. Η Επιτροπή εκτίμησης σεισμικού κινδύνου θα συνεδριάσει τις αμέσως επόμενες ώρες για περαιτέρω ενημέρωση».

 

ethnos.ge

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares