Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Λέσβος: Η στιγμή που μπουρίνι σαρώνει την Καλλονή! Δραματικές διασώσεις τριών ναυαγών….

Δέκα λεπτά βροχής ήταν αρκετά για να φέρουν ένα σωρό προβλήματα στην Καλλονή. Το μπουρίνι ήταν ισχυρό και έριξε δέντρα και κολώνες της ΔΕΗ. Σώθηκε την τελευταία στιγμή ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου…

Μεγάλα προβλήματα προκάλεσε στην Καλλονή μπουρίνι που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (28-09-2020). Η ισχυρή βροχή σε συνδυασμό με το χαλάζι και τους ισχυρούς ανέμους προκάλεσε ζημιές που, λόγω του σκότους, δεν ήταν δυνατό να διαπιστωθούν τη νύχτα.

Δένδρα έπεσαν στον επαρχιακό δρόμο στα Αριανά, αλλά και πάνω σε σπίτια. Μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν και στο δίκτυο της ΔΕΗ, με τις διακοπές ρεύματος στην περιοχή να είναι διαδοχικές. Πολλά προβλήματα δημιουργήθηκαν και στην κυκλοφορία των οχημάτων, με πολλά αυτοκίνητα να παρασύρονται από τα ορμητικά νερά.

  

Ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου με διαδοχικές αναρτήσεις ενημέρωνε για την πορεία της κακοκαιρίας ενώ και ο ίδιος σαν από θαύμα όπως δηλώνει πως σώθηκε λίγο πριν πέσουν τα δένδρα στο οδόστρωμα: «Προσπαθώντας να αποκαταστήσουμε την κυκλοφορία, σκέφτομαι την τύχη που είχα. Μόλις 100 μέτρα πριν το σημείο που έπεσαν τα δένδρα, σταμάτησα το αυτοκίνητο, αφού δεν έβλεπα μπροστά μου από το χαλάζι.

Καλώς έπραξα και πάντα έτσι πρέπει να κάνουμε αν αισθανόμαστε ότι υπάρχει κίνδυνος. Λίγη καθυστέρηση, δεν πειράζει. Είχα και την “τύχη”, να δω όλη την εξέλιξη των γεγονότων ζωντανά». Δείτε στο επόμενο βίντεο τη στιγμή που χτυπάει την περιοχή το μπουρίνι…

Εν τω μεταξύ ζωντανοί ανασύρθηκαν οι τρεις ναυαγοί που επέβαιναν στο αλιευτικό σκάφος που ανατράπηκε στις 20.00 το βράδυ της Δευτέρας στη θαλάσσια περιοχή της Σκάλας Νέων Κυδωνιών.

Οι τρεις ναυαγοί, ένας άντρας και δύο γυναίκες ανασύρθηκαν ύστερα από επέμβαση του Λιμενικού Σώματος. Ειδικότερα, για τις δύο γυναίκες έγινε επιχείρηση διάσωσης γιατί βρέθηκαν εγκλωβισμένες στην καμπίνα του σκάφους.

Στις 23.30 τη νύχτα της Δευτέρας, το σκάφος του Λιμενικού μετέβη στο λιμάνι της Μυτιλήνης και στη συνέχεια οι ναυαγοί μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Πηγή: stonisi.grlesvospost.com

 

Shares