Τρίτη , 19 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

Λέσβος: Η αλήθεια για την «παγίδα» των Τούρκων στο ναυάγιο με τους λαθρομετανάστες

Λέσβος: Η Τουρκία συνεχίζει να δρα σύμφωνα με σχέδιο αυτό δείχνει και το περιστατικό με παγίδα – ναυάγιο λαθρομεταναστών στο Αιγαίο 

Μία πάγια στρατηγική της Άγκυρας είναι να διεκδικεί μέρος του Αιγαίου προς “Έρευνα και Διάσωση”, σε μία προσπάθεια να “γκριζάρουν” το ελληνικό Αρχιπέλαγος.

Με αφορμή το τραγικό ναυάγιο, εξαιτίας του οποίου έχει ήδη ανασυρθεί νεκρή μια 20χρονη ενώ αγνοείται ακόμα μία συνομίληκή της, η τουρκική ακταιωρός, στο πλαίσιο της πάγιας τουρκικής τακτικής να διεκδικεί την Έρευνα και Διάσωση στο Αιγαίο, προσέγγισε προκλητικά το σημείο, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Η τουρκική ακταιωρός πλέει σαφώς εντός των ελληνικών χωρικών, αγνοώντας προφανώς τις προειδοποιήσεις του σκάφους του λιμενικού. Κι εκεί ξεκινά ένα ξέφρενο και άκρως επικίνδυνο κυνηγητό.

Το σκάφος του λιμενικού, το μεγαλύτερο σκάφος , κυριολεκτικά καταδιώκει την τουρκική ακταιωρό, η οποία δεν απομακρύνεται, αλλά πραγματοποιεί συνεχείς ελιγμούς.

Το σκάφος του τουρκικού λιμενικού δεν προέβη σε καμιά διάσωση, αναφέρει το enikos.gr, αλλά αντίθετα με την απειλεί βίας υποχρέωσε την λέμβο να συνεχίσει τον πλου της προς τα Ελληνικά χωρικά ύδατα. Για να διασφαλίσει μάλιστα ότι δεν θα προσπαθούσε να επιστρέψει στην Τουρκία, την συνόδευε μέχρι και εντός των Ελληνικών χωρικών υδάτων.

Στην συνέχεια και σύμφωνα πάντα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων άρχισε να διενεργεί ελιγμούς γύρω από την λέμβου με αποτέλεσμα να γεμίσει αυτή με τα απόνερα του τουρκικού σκάφους.

Η λέμβος στην συνέχεια παρουσίασε απώλεια αέρα με αποτέλεσμα να χάσει την πλευσιμότητα της, ενώ από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε επί της λέμβου εντοπίσθηκε μαχαίρι, η δε λέμβος φέρει σημάδια σκισίματος από μαχαίρι.

 

Με πληροφορίες:pentapostagma.gr

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares