Δευτέρα , 27 Μαρτίου 2023
Τελευταία Νέα

Λες ψέματα κύριε πρωθυπουργέ! Κατηγορώ Κυριάκου Βελόπουλου

KYRIAKOS VELOPOULOS

Ολοκληρώθηκε πριν λίγα λεπτά η ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης…

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η πρωτολογία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την εξέλιξη της πανδημίας.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος εστίασε στα λάθη της Κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας και τον εγκλωβισμό της τελευταίας στη δημόσια εικόνα της. Παράλληλα εστίασε και στα απροσπέλαστα οικονομικά προβλήματα που θα επανέλθουν ακόμα εντονότερα μετά το πέρας της πανδημικής κρίσης.

Δείτε εδώ την πρωτολογία του Κυριάκου Βελόπουλου:

 

Δείτε ΖΩΝΤΑΝΑ την ομιλία του Κυριάκου Βελόπουλου στη Βουλή…

Δείτε ΖΩΝΤΑΝΑ την ομιλία του Κυριάκου Βελόπουλου στη Βουλή…

Δημοσιεύτηκε από VoiceNews.gr στις Παρασκευή, 2 Απριλίου 2021

 

 

ΠΡΩΤΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ : Συζήτηση προ Ημερησίας Διατάξεως, σύμφωνα με το άρθρο 143 του Κανονισμού της Βουλής, με πρωτοβουλία της Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας «ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ» κυρίας Φωτεινής (Φώφης) Γεννηματά, σε επίπεδο Αρχηγών Κομμάτων, σχετικά με την ανάγκη ενός αποτελεσματικού εθνικού σχεδίου αντιμετώπισης της πανδημίας και των επιπτώσεών της στην οικονομία.

Ξεκινώντας θα αναφερθώ στον κ. Τσίπρα και θα του πω ότι η μοναδική λύση στα προβλήματα της χώρας είναι εδώ και λέγεται ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ. Και αυτό φάνηκε από την ομιλία σας, γιατί αντιγράψατε ακριβώς όσα λέμε εδώ και μήνες. Το μόνο που κάνατε εσείς και ο κ. Μητσοτάκης ήταν να διαγωνιστείτε για το πόσο καλή θεωρείτε την Γερμανία. Η Γερμανία δεν είναι ούτε καλή ούτε κακή. Η Γερμανία κοιτά το συμφέρον της το οποίο σε καμμία περίπτωση δεν είναι ευρωπαϊκό. Η Γερμανική κυβέρνηση επιδοτεί με 70% τις επιχειρήσεις, τα καταστήματα που έχουν κλείσει λόγω του lockdown και εσείς δίνετε ψίχουλα και κοροϊδεύετε τον κόσμο.

Όταν εγω σας φώναζα από αυτό το βήμα να κάνουμε εδώ στην Ελλάδα ένα εργοστάσιο παραγωγής του εμβολίου sputnik με γράφατε στα παλαιότερα των υποδημάτων σας. Σήμερα λοιπόν η Σερβία ετοιμάζει το εργοστάσιο. Υπολογίζεται ότι θα αρχίσει να λειτορυγεί από Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο. Εμείς δυστυχώς δεν κάναμε τίποτα.

Κύριε πρωθυπουργέ δεν μπορείτε να μας ξεγελάσετε. Δεν μπορείτε όταν αναφέρεστε σε θανάτους από τον κορωναϊό να το κάνετε επί του συνόλου του πληθυσμού. Είναι έγκλημα αυτό που κάνετε. Οι θάνατοι υπολογίζονται επί συνόλου των κρουσμάτων. Έχω εδώ έρευνα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης που λέει ότι η Ελλάδα έχει λάβει τα σκληρότερα μέτρα παγκοσμίως. Και παρ’ όλα αυτά αποτύχατε. Είμαστε στην 40ή θέση επί συνόλου 53 χωρών. Είμαστε χειρότεροι ακόμα και από τη Νιγηρία και το Πακιστάν. Άρα για ποια επιτυχία μας μιλήσατε; Κάνετε λογιστικούς τακτικισμούς και προσπαθείτε να ξεγελάσετε τον λαό. Οι 8.106 νεκροί δεν αποτελούν σε καμμία περίπτωση επιτυχία. Είπατε χαρακτηριστικά ότι «η Ευρώπη δεν μας τα είπε καλά». Τι δεν σας είπε; Τα κάλαντα; Και από πότε και γιατί περιμένετε να σας σώσει η Ευρώπη; Πότε μας έσωσε η Ευρώπη; Και εν πάση περιπτώσει ποιος κυβερνά εδώ; Δεν κυβερνάτε εσείς; Γιατί αν περιμένουμε να μας σώσει η Ευρώπη να φύγετε και να έρθει η Ευρώπη να κυβερνήσει.

Αν κάνατε ό,τι σας είχαμε πεί εδώ και πολύ καιρό, δεν θα είχαμε φτάσει εδώ. Ο καγκελάριος Κουρτς στην Αυστρία έθεσε βέτο για το θέμα των εμβολίων. Εμείς εδώ και 60 χρόνια δεν έχουμε θέσει βέτο ως χώρα για κανένα θέμα!

Μας είπατε ότι θα αρθεί το lockdown γιατί είναι αρνητικό να είναι οι άνθρωποι κλεισμένοι στα σπίτια τους. Πριν από λίγους μήνες όμως, όταν εμείς φωνάζαμε να μην κλείσετε την αγορά, μας κουνούσατε το δάχτυλο από αυτό το βήμα και λέγατε ότι δεν ισχύουν αυτά. Και σήμερα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ακολουθείτε την δική μας γραμμή. Και το χειρότερο είναι ότι δεν ακούσαμε να ζητήσετε μια συγγνώμη. Σας φωνάζαμε να μην κάνετε καθολικό κλείσιμο της αγοράς, σας λέγαμε ότι χρειάζεται σχέδιο. Δεν το κάνατε. Τώρα λέτε ότι θα ανοίξετε το λιανεμπόριο προσεκτικά αλλά και πάλι κάνετε λάθη. Δεν θα πω όμως τίποτα. Γιατί θέλω πρώτα να δω τα αποτελέσματα.

Δαπανήσατε 24 εκατ. ευρώ και πανηγυρίζετε, ενώ δεν πρέπει. Γιατί δεν είναι δικά μας. Είναι δανεικά και θα πρέπει να επιστραφούν. Τα δανεικά δεν είναι επιτυχία. Αντίθετα επιβάλλετε χρέη στις επόμενες γενιές.

Αποφασίσατε το άνοιγμα του τουρισμού και η TUI πριν από ένα μήνα έκλεινε εισιτήρια για Γερμανούς τουρίστες που ενδιαφέρονται να έρθουν στην Ελλάδα. Ένα μήνα πριν! Αλλά το κοινοβούλιο και ο Ελληνικός λαός δεν ήξεραν τι κάνει η TUI. Και βέβαια ο κ. Θεοχάρης για άλλη μια φορά έκανε το χατήρι στην TUI και τους Γερμανούς. Μα έτσι δεν ασκείς ελεύθερη και υπεύθυνη πολιτική. Ασκείς εγκλωβισμένη πολιτική.

Μας είπατε ότι η κατάσταση εξισορροπείται στις ΜΕΘ. Μα βέβαια, αν έχουμε 80 θανάτους ημερησίως η κατάσταση εξισορροπείται γιατί πεθαίνει κάποιος, και την θέση του στη ΜΕΘ παίρνει κάποιος άλλος που ήταν σε αναμονή. Ο διευθυντής του νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θες/νίκη βγήκε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΕΝ και είπε ότι το σύστημα στην Αττική έχει καταρρεύσει. Δεν είναι δυνατόν να γίνονται διασωληνώσεις μέσα στους θαλάμους. Μπορεί να γίνει ζημιά στον ασθενή.

Ψάξατε κ. πρωθυπουργέ τις εταιρείες που παίρνουν τα self tests; Η Swiss Med άνοιξε πριν από 6 μήνες και πήρε το μεγαλύτερο μερίδιο στην κατασκευή των self tests. Ποια είναι η εταιρεία αυτή που γνώριζε πριν από 6 μήνες τι θα γίνει και πήρε το μεγαλύτερο μερίδιο; Γνωρίζετε ότι στα self tests της Ροσέ μετέχει η Νοβάρτις; Πρέπει να βγάλετε τη Νοβάρτις έξω από τον διαγωνισμό.

Ξέρετε ποιες είναι οι εταιρείες που συμμετέχουν στον σκανδαλώδη διαγωνισμό για τα self tests; Να σας πω εγώ: PETROIL FUELS, παρέχει υπηρεσίες κτηρίων, κάνει έκδοση κοινοχρήστων και διανομή υγρών καυσίμων. HYGIENE 1, είναι θυγατρική της PETROL FUELS και κάνει απεντομώσεις κτηρίων. GEFYY, παρέχει κτηριακές υπηρεσίες, και αναλαμβάνει σημάνσεις χοίρων και προβάτων. MED HEALTH, ασχολείται με θέματα μεσογειακής διατροφής. Είναι δυνατόν; Είναι μη ηθικό!

Σήμερα 7 αστυνομικοί από την Θες/νίκη κατήγγειλαν τον αστυνομικό διοικητή και τον προΪστάμενο της ΔΙΑΣ, ότι απαιτούν από τους αστυνομικούς να δίνουν κλήσεις στους πολίτες για τον κορωναϊό και όποιος κόβει 10 κλήσεις μπορεί να φύγει μισή ώρα νωρίτερα από την βάρδια του.

Το πολιτικό σύστημα είναι μαλωμένο με την αλήθεια. Και με ενοχλεί, γιατί ό,τι είναι αλήθεια, είναι αλήθεια. Ό,τι δεν είναι αλήθεια, δεν είναι. Εσέις όμως έχετε απορροφηθεί από αυτό που δεν είναι αλήθεια και χάσατε αυτό που είναι. Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να βρίσκεται ο πρωθυπουργός στο απυρόβλητο και να είναι αλώβητος. Λέγαμε από πέρυσι ότι πρέπει να συζητήσουμε όλοι μαζί, να καταθέσουμε προτάσεις και να βρούμε λύσεις για το πρόβλημα του κορωναϊού. Δεν το κάνατε βέβαια. Και σήμερα έρχεστε και μας λετε ότι ανοίγετε τον τουρισμό και εμείς να έλθουμε και να καταθέσουμε προτάσεις. ΜΑ αφού τον ανοίξατε τον τουρισμό τι προτάσεις να σας δώσουμε; Αν θέλετε προτάσεις να τις ζητήσετε προτού προχωρήσετε σε ενέργειες, να κρίνετε αν είναι ανεδαφικές ή όχι και να αποφασίσετε.

Ποιες είναι οι αλήθειες μας; Θα σας πω αμέσως:

Φωνάζαμε από τον Μάρτιο για τα τεστ. Σας λέγαμε ότι είναι λάθος να μην κάνετε τεστ. Σας φωνάζαμε ότι χρειάζεται απομόνωση κατ’ οίκων για τα περιστατικά και όχι συνολικό lockdown. Τώρα το λένε και οι «ειδικοί» σας, οι οποίοι τότε έλεγαν άλλα. Κάνετε λάθος με το τεστ αυτοεξέτασης. Εχω δελτίο τύπου εταιρείας ιατρικής βιοπαθολογίας / εργαστηριακής ιατρικής που λέει ότι κάθε διαγνωστική εξέταση αποτελεί ιατρική πράξη βάσει νόμου, και ο πολίτης δεν μπορεί να κάνει ιατρικές πράξεις. Δεν μπορεί ουτε ο φαρμακοποίος να κάνει ιατρικές πράξεις. Γιατί υπάρχουν κίνδυνοι, να γίνει λάθος λήψη του δείγματος από τον αυτοεξεταζόμενο, μιλάμε για επικίνδυνο ιατρικό απόβλητο που διέπεται από ειδική νομοθεσία για την προστασια της δημόσιας υγείας, γιατί ένα αποτελεσμα ψευδώς αρνητικό, μπορεί να οφείλεται σε μη σωστή ληψη δείγματος. Έρευνα του YALE για τα τεστ πουδημοσιεύεται στο ANNALS OF INTERNAL MEDICINE μας επιβεβαιώνει γι’ αυτό. Από την αρχή θα έπρεπε να απομονωθούν στα σπίτια τους οι άνθρωποι που αποτελούσαν επαπειλούμενα κρούσματα και όχι να τους τρέχετε στα νοσοκομεία για να κάνουν τεστ γιατί έτσι μετέδιδαν το ιό. Λέγαμε ότι το καθολικό κλείσιμο είναι παραλογισμός και οι ειδικοί σας έλεγαν ότι θα κάνουμε Lockdown μέχρι να μειωθουν τα κρούσματα και τελικά τα κρούσματα δεν μειώθηκαν. Και τώρα που είναι περισσότερα του κρούσματα αποφασίζετε να ανοίξετε την αγορά. Βγήκε δικός σας άνθρωπος σε τηλεοπτικό σταθμό και είπε χαρακτηριστικά: «ήταν αποτυχημένο το lockdown, αλλά χωρίς αυτό θα είχαν εκτοξευτεί τα κρούσματα. Αλλά τώρα που έχουμε ρεκόρ κρουσμάτων δεν δουλεύει». Είσαστε σοβαροί; Το lockdown ήταν η αποτυχία της κυβέρνησης. Και αυτό μας δικαιώνει. Σας προειδοποιήσαμε ότι θα είναι καταστροφικό και τελικά κατστράφηκε η δημόσια υγεία, η οικονομία, η Ελλάδα. Με το lockdown καταστρέψατε και την υγεία των παιδιών, τα οποία παρουσιάζουν αυξημένη έλλειψη βιταμίνης D.

Κύριε πρωθυπουργέ δικαιωθύηκαμε με τα εμβόλια sputnik. Η Σερβία κάνει εργοστάσιο παρασκευής. Η Αυστρία διαπραγματεύτηκε την αγορά 1 εκατ. δόσεων. Η γερμανία δια του Υπουργού υγείας ετάχθη υπέρ του εμβολίου. Ο Ευρωπαίκός Οργανισμός Φαρμάκων λέει ότι εξετάζει το sputnik γιατί θα πρέπει να βρούμε και άλλες πηγές εφοδιασμού με εμβόλια. Άρα ποια είναι κ. πρωθυπουργέ η μόνη λύση εδώ μέσα; Η Ελληνικη Λύση!

Εσείς μιλάτε για ατομική ευθύνη, αλλά μόνο των πολιτών. Ατομική ευθύνη των υπουργών δεν υπάρχει; Ατομική ευθύνη των όποιων συμβούλων σας και επιστημόνων που σας έδιναν λάθος πληροφορίες και συμβουλές δεν υπάρχει; Δεν θα τιμωρηθεί κανείς; Φταίτε ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, γιατί 18.000 Ελληνόπουλα σπούδασαν εδώ στη χώρα μας, έγιναν γιατροί και έφυγαν στο εξωτερικό για να μπορέσουν να βρουν δουλειά. Εσείς του διώξατε με τις πολιτικές που ασκείτε. Και τώρα τρέχετε να βρείτε γιατρούς για να τους επιτάξετε και να τους πάρετε με το ζόρι. Αυτά τα παιδιά πρέπει να γυρίσουν στην πατρίδα. Δεν φταίνε οι σύμβουλοί σας γι’ αυτό κ. πρωθυπουργέ; Ο Πλάτων έλεγε ότι την ευθύνη την έχει αυτός που λαμβάνει αποφάσεις, όχι ο Θεός. Πείτε μου λοιπόν ποιος επέλεξε τα μέλη και τους ανθρωπους που άλλα έλεγαν χθες και άλλα λένε σήμερα.

Κ. πρωθυπουργέ, άκουσα την καγκελάριο Μέρκελ, με την οποία δεν συμφωνώ και την οποία δεν συμπαθώ, να ζητά συγγνώμη δύο φορές από τον γερμανικό λαό για τους λάθος χειρισμούς της στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Εδώ συγγνώμη δεν ζήτησε κανείς. Μόνο εσείς αφήσατε μια χαραμάδα, λέγοντας ότι έγιναν και λάθη, αλλά κ. πρωθυπουργέ όταν μιλάμε για θανάτους ανθρώπους τότε δεν πρόκειται για λάθη αλλά για εγκλήματα. Δυστυχώς στη χώρα που γεννήθηκε το φιλότιμο κανείς δεν ζητά συγγνώμη. Και δεν είστε υπεύθυνοι για όσα κάνατε αλλά και για όσα δεν κάνατε.

Τι να πω για τι μάσκες; Πλήρης αποτυχία. Γιατι όσο δεν υπήρχε εργοστάσιο στη χώρα μας λέγατε ότι οι μάσκες δεν χρησιμεύουν. Μόλις έγινε το εργοστάσιο μας λέγατε ότι πρέπει να φορέσουμε διπλές μάσκες! Η μάσκα δεν είναι λύση.

Σε ό,τι αφορά τα εμβόλια το Υπουργέιο Υγείας της Γερμανίας ανακοίνωσε ότι θα χορηγείται μόνο σε άτομα άνω των 60 ετών, επειδή δημιουργούνται προβλήματα. Υπάρχει ο φόβος της πρόκλησης θρομβώσεων από τα εμβόλια. Νοσηλεύετρια εδώ στη χώρα μας παρουσίασε παράλυση των κάτω άκρων μετά τη χορηγηση της δεύτερης δόσης. Συγγενής μου, 82 ετών, άκρως υγιής, στην Θες/νίκη έκανε το εμβόλιο και μετά από 10 ημέρες έπαθε πνευμονικό οίδημα και πέθανε. Δεν είμαστε κατά των εμβολίων. Αυτό που λέμε είναι ότι πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί. Ο ευρωπαΊκός οργανισμός φαρμάκων εκπόνησε μελέτη που αναφέρεται στις παρενέργειες από τους εμβολιασμούς στην Ευρώπη και μέσα γίνεται λόγο για 162.000 περιπτώσεις παρενεργειών και για χιλιάδες θανάτους. Τα καταθέτω στα πρακατικά. Προσφάτως παραιτήθηκε ο καθηγητής παθολογίας κ. Βλαχογιαννόπουλος από την επιτροπή του ΕΟΦ κάνοντας καταγγελίες. Ο Υπουργός εσωτερικών της Γερμανίας αρνήθηκε να εμβολιαστεί λέγοντας ότι δεν δέχεται να γίνει πειραματόζωο.

Κ. πρωθυπουργέ είμαστε δυστυχείς που επιβεβαιωνόμαστε. Εγώ θα ήθελα να μου πείτε πόσοι είναι εκείνοι που πέθαναν από τον κορωναϊό και πόσοι από αυτούς είχαν υποκείμενα νοσήματα. Θέλω τον αριθμό! Γιατί εδώ έχω έναν πίνακα του ΕΟΔΥ όπου φαίνεται ότι αλλιώς μετράμε εμείς τους νεκρούς και αλλιώς τους μετρούν στις άλλες χώρες. Καταθέτω τον πίνακα στα πράκτικά. Επίσης, θέλω να μάθω όταν έχει κάποιος υποκέιμενο νόσημα και πεθαίνει είναι από το ιό ή από το νόσημα; Όταν κάνει κάποιος το εμβόλιο μεταδίδει τον ιό ή όχι; Οι μεταλλάξεις του ιού αντιμετωπίζονται από το εμβόλιο;

Κύριε πρωθυπουργέ, λέγατε ψεκασμένους τους Έλληνες και τώρα τους εκβιάζετε. Ακούγεται κάτι περί ειδικού καθεστώτος που θα διέπει τους εμβολιασμένους. Δηλαδή δίνετε κίνητρα για να εμβολιαστούν οι πολίτες; Το είπε ο δικός σας ο κ. Λιβάνιος.

Η ζωή μου και η διαδρομή μου, μου δίδαξαν ότι τίποτα δεν δουλεύει αν πρώτα δεν δουλέψεις εσύ ό ίδιος γι’ αυτό. Χρειάζεται δουλεια. Χρειάζεται εργασία και σχέδιο. Και εσείς αποδειχθήκατε λίγοι. Εμεις λέμε ακούστε μας και αντιγράψτε μας. Αν δεν μπορείτε να πάτε σε εκλογές και να έρθουμε εμείς. Ζητάμε μόνο μία 4ετία για να δουλέψουμε για την Ελλάδα και τους Έλληνες και όχι για να δουλέψουμε τους Έλληνες.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares