Δευτέρα , 30 Ιανουαρίου 2023

Λέκκας: «Τα 4,1 Ρίχτερ δεν σχετίζονται με το ρήγμα της Αταλάντης»

Το Ευρωμεσογειακό έδωσε μέγεθος 4,6 Ρίχτερ – Ακολούθησε μετασεισμός 2,9 Ρίχτερ


Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας μετά τα 4,1 Ρίχτερ που έπληξαν
στις 06:46 το πρωί τα Καμένα Βούρλα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο σεισμός δεν σχετίζεται με το ρήγμα της Αταλάντης το οποίο προκαλεί ανησυχία στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Η σημερινή σεισμική δόνηση προέρχεται από ένα μικρότερο μη επικίνδυνο ρήγμα και ανήκει στην τρέχουσα σεισμική δραστηριότητα της περιοχής.

«Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου. Δεν προκαλεί ανησυχία η σημερινή ισχυρή δόνηση, καθώς ήδη έχουν σημειωθεί άλλες δύο μικρότερου μεγέθους δονήσεις», υπογραμμίζει ο κύριος Λέκκας στο protothema.

 

Από την πλευρά του ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Αθανάσιος Γκανάς αναφέρει οτι: «πρόκειται για ενα υποθαλάσσιο ρήγμα απο τα πολλα που έχει η περιοχή στον Άγιο Κωνσταντίνο. Μετα τα 4,1 ρίχτερ έχουμε καταγράψει τρεις ασθενέστερους μετασεισμούς. Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου».

 

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί λίγα χιλιόμετρα έξω από τα Καμένα Βούρλα στη Φθιώτιδα.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός καταγράφηκε στις 06.46 μόλις εννέα χιλιόμετρα ανατολικά της περιοχής των Καμένων Βούρλων.

Το εστιακό βάθος εκτιμάται σε 10,3 χιλιόμετρα.

Λίγα λεπτά αργότερα, και συσγκεκριμένα στις 06.51, ακολούθησε μετασεισμός μεγέθους 2,8 Ρίχτερ με εστιακό βάθος πέντε χιλιόμετρα.

Παράλληλα, το Ευρομεσογειακό Ινστιτούτο κατέγραψε τον σεισμό ως μεγέθους 4,6 Ρίχτερ και με εστιακό βάθος μόλις τα 2 χιλιόμετρα.

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares