Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Λέφσκι Σόφιας – ΠΑΟΚ 2-0: «Σφαλιάρα» στη Βουλγαρία και τώρα τρέχει…

Λέφσκι Σόφιας – ΠΑΟΚ 2-0: «Σφαλιάρα» στη Βουλγαρία και τώρα τρέχει…

Η Λέφσκι Σόφιας των πάρα πολλών αγωνιστικών προβλημάτων κέρδισε 2-0 τον ΠΑΟΚ στον πρώτο αγώνα του β’ προκριματικού γύρου του Europa Conference League.


Με δυο γκολ στο πρώτο 20λεπτο, η Λέφσκι Σόφιας πήρε τη νίκη με 2-0 και έβαλε δύσκολα στον ΠΑΟΚ ενόψει της ρεβάνς στην Τούμπα, σε μια εβδομάδα.

Η αποδεκατισμένη Λέφσκι (μόλις έξι παίκτες στον πάγκο εκ των οποίων οι δύο ήταν οι τερματοφύλακες) με τον κόσμο της να έχει γεμίσει το γήπεδο, έπιασε στον…ύπνο τον ΠΑΟΚ που είχε αρκετά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα που δεν έδειξαν κάτι…

Η ομάδα του Λουτσέσκου μπήκε στο γήπεδο με…υφάκι και το «πλήρωσε». Στα 42 δευτερόλεπτα (!) έγινε το 1-0 και στο 19’ το 2-0, με τους γηπεδούχους να κάνουν ότι θέλουν τον ΠΑΟΚ που πελαγοδρομούσε.

Δεν κρατούσε μπάλα, δεν είχε καλές επιστροφές, οι αποστάσεις ήταν τεράστιες ενώ ο Σάστρε από τα δεξιά (εκεί όπου έλειψε ο Λύρατζης, ήταν να ξεκινήσει ο Βιεϊρίνια αλλά έμεινε εκτός την τελευταία στιγμή) είχε πάρα πολλά ζητήματα.

Οι Θεσσαλονικείς κυρίως από στημένες μπάλες, έφερναν την μπάλα στην αντίπαλη άμυνα ωστόσο το μεγάλο πρόβλημα ήταν πως οι γηπεδούχοι πήγαιναν πρώτοι στην μπάλα, ήταν γρήγοροι και οι «ασπρόμαυροι» δεν τους προλάβαιναν…

Στην επανάληψη τουλάχιστον στο πρώτο τέταρτο, ο ΠΑΟΚ είχε καλύτερες επιστροφές ενώ ο Λουτσέσκου προχώρησε σε δύο αλλαγές στο 58ο λεπτό. Οι Ντάντας, Κουαλιατά…άφαντοι πέρασαν εκτός και μπήκαν στο παιχνίδι ο…παλιός Κούρτιτς και ο νέος Νάρεϊ.

Επιθετικά αν και ο Ρουμάνος άλλαξε όλη την ομάδα, δεν είδε να αλλάζουν πολλά ενώ η Λέφσκι χωρίς επιλογές στον πάγκο, δεν είχε την ίδια φρεσκάδα όσο πλησιάζαμε προς το τέλος και αυτό ήταν λογικό. Πάντως χωρίς προβλήματα η Λέφσκι κράτησε αυτό το πολύτιμο για εκείνη 2-0, όπως διαμορφώθηκε στο πρώτο 20λεπτο της αναμέτρησης.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο: Vivacom Arena Georgi Asparuhov

ΛΕΦΣΚΙ ΣΟΦΙΑΣ – ΠΑΟΚ 2-0

Διαιτητής: Ζερεμί Πινάρ (Γαλλία)

Σκόρερ: 1’ Ουέλτον Φελίπε, 19’ Μπαρί

Οι συνθέσεις…

ΛΕΦΣΚΙ ΣΟΦΙΑΣ: Μιχαΐλοφ – Γκάλτσεφ, Κόρδομπα, Σούντμπεργκ, Πετρίς – Φαν Ντερ Κάαπ, Κράστεφ, Μιλάνοφ – Ρονάλντο (86′ Πετκόφ), Ουέλτον Φελίπε (93′ Μίτκοφ), Μπαρί (91′ Χόλντερ)

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι – Σάστρε, Ίνγκασον, Κάργας, Ράφα Σοάρες – Αουγκούστο, Σβαμπ (71’ Φελίπε Σοάρες) – Κουαλιάτα (58’ Νάρεϊ), Άντριγια Ζίβκοβιτς (78′ Κωνσταντέλιας), Ντάντας (58’ Κούρτιτς) – Κούτσιας (71’ Τόμας)

Πηγή: fosonline.gr

Shares