Σάββατο , 19 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Λευκός Οίκος: Η Β. Κορέα παραβίασε αποφάσεις του ΟΗΕ με τις νέες δοκιμές πυραύλων…

Λευκός Οίκος: Η Β. Κορέα παραβίασε αποφάσεις του ΟΗΕ με τις νέες δοκιμές πυραύλων...

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι πρόσφατες εκτοξεύσεις πυραύλων της Βόρειας Κορέας παραβίασαν αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, τόνισε ο Τζον Μπόλτον.

 

Οι αποφάσεις αυτές απαγορεύουν ρητά την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων, υπογράμμισε ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου. Ο Μπόλτον βρίσκεται στην Ιαπωνία, προκειμένου να προετοιμάσει την τετραήμερη επίσημη επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ στην Ιαπωνία.

Πριν από λίγες ημέρες ο Κιμ Γιονγκ Ουν επέβλεψε την πρώτη εκτόξευση νέου οπλικού συστήματος της Βόρειας Κορέας. Πρόκειται για σχετικά μικρό, ταχύτατο πύραυλο. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι αυτό το οπλικό σύστημα θα κρύβεται πιο εύκολα, όπως και ότι θα εκτοξεύεται και θα ελίσσεται εν πτήσει.

Η Ουάσινγκτον δεν έχει μεταβάλει τη θέση της μετά την πιο πρόσφατη σύνοδο κορυφής ΗΠΑ – Βόρειας Κορέας στο Ανόι του Βιετνάμ, δήλωσε ακόμη ο Μπόλτον, ωστόσο σημείωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι «ο Τραμπ αφήνει την πόρτα ανοιχτή για τον Κιμ». Ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να συζητήσει τη Δευτέρα με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Αμπε μεταξύ άλλων για το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων της Βόρειας Κορέας, αλλά και για την Κίνα.

 

iefimerida

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares