Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Λευκορωσία: Αλλάζουν όνομα κι εκεί τα McDonald’s

Τα εστιατόρια της McDonald’s στη Λευκορωσία μετονομάζονται σε «Νόστιμο και τελεία».

Τα εστιατόρια της McDonald’s στη Λευκορωσία πρόκειται να μετονομαστούν σύμφωνα με μια συμφωνία που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, πέντε μήνες μετά την αποχώρηση της αμερικανικής αλυσίδας ταχυφαγείων (fast food) από τη γειτονική Ρωσία λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία.

Βάσει της συμφωνίας, τα 25 εστιατόρια McDonald’s στη Λευκορωσία, τα οποία λειτουργούν με τοπική άδεια, θα μετονομαστούν σε Vkusno & tochka, που μεταφράζεται ως «Νόστιμο και τελεία».

Η McDonald’s παίρνοντας την απόφαση να διακόψει τους δεσμούς με τη Ρωσία λόγω των ενεργειών της στην Ουκρανία. πούλησε τα ρωσικά εστιατόριά της τον Μάιο σε Ρώσο επιχειρηματία, ο οποίος αργότερα τα μετονόμασε σε «Vkusno & tochka».

«Λόγω εκτεταμένων τοπικών προβλημάτων εφοδιασμού, δεν είναι πλέον δυνατό για τον κάτοχο της άδειας McDonald’s να συνεχίσει να λειτουργεί στη Λευκορωσία», ανέφερε η McDonald’s σε ανακοίνωσή της. «Ως αποτέλεσμα, ο κάτοχος της αδείας θα σταματήσει να λειτουργεί ως McDonald’s και δεν θα φέρει πλέον το όνομα McDonald’s ή θα σερβίρει το μενού μας».

Η Vkusno & tochka δήλωσε ότι η απόφαση να λειτουργήσει στη Λευκορωσία όπως και στη Ρωσία θα της επιτρέψει να διατηρηθούν περισσότερες από 2.000 θέσεις εργασίας στη Λευκορωσία, «ενώ θα συνεχίσει να τηρεί όλες τις προηγούμενες δεσμεύσεις προς τους εργαζόμενους».

Τα εστιατόρια της McDonald’s στη Λευκορωσία θα επαναπροσδιοριστούν εντός «λίγων εβδομάδων», πρόσθεσε η εταιρεία, και θα λειτουργούν υπό το εμπορικό σήμα McDonald’s για μια μεταβατική περίοδο.

newsbomb.gr

Shares