Σάββατο , 12 Ιουνίου 2021

Λαβρόφ: Συνάντηση με ΥΠΕΞ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν με σκοπό την εκεχειρία….

Λαβρόφ: Συναντήσεις με ΥΠΕΞ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν με σκοπό την εκεχειρία και τέλος των εχθροπραξιών επιζητά η Ρωσία

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, κατά την διάρκεια ξεχωριστών συναντήσεων που είχε στην Μόσχα με τους υπουργούς Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας Τζεϊχουν Μπαϊράμοφ και Ζογκράμπ Μνατσακανιάν στις 20 και 21 Οκτωβρίου, συζήτησε ζητήματα άμεσης εφαρμογής των συμφωνιών για την εκεχειρία στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και την δημιουργία των προϋποθέσεων για την διευθέτηση της διένεξης , αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Πριν λίγες μέρες είχε συμφωνηθεί εκεχειρία η οποία όμως έμεινε στα χαρτιά καθώς οι Αζέροι ήταν οι πρώτοι που την καταπάτησαν.

Συνεχίζονται οι επιθέσεις των  Αζέρων στους Αρμνείους 

Συνεχίζονται οι επιθέσεις στους  Αρμένιους από  τους Αζέρους με τις τελευταίες αναφορές να κάνουν λόγο για κατάρριψη αεροσκάφους των Αζέρων

Το Υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας ανακοίνωσε την Τετάρτη το πρωί ότι οι δυνάμεις εναέριας άμυνας του Στρατού Άμυνας του Αρτσάχ κατέρριψε ένα εχθρικό πολεμικό αεροπλάνο στη νότια περιοχή του Καραμπάχ.

Ωστόσο η ανακοίνωση του Υπουργού Άμυνας της Αρμενίας αναφέρει ότι «οι μονάδες του Αμυντικού Στρατού του Αρτσάχ κατέρριψαν ένα εχθρικό αεροπλάνο στις 8:30 περίπου στο Νότιο τμήμα».

Το Αρμενικό Υπουργείο Άμυνας δεν παρείχε λεπτομέρειες σχετικά με το αεροσκάφος του Αζερμπαϊτζάν που καταρρίφθηκε, ούτε δημοσίευσε κανένα υλικό από το περιστατικό.

Η κατάρριψη αυτού του πολεμικού αεροπλάνου του Αζερμπαϊτζάν έρχεται λίγες μόνο ώρες αφού καταρρίφθηκε και ένα τουρκικό drone πάνω από την περιοχή του Καραμπάχ.

Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Εικόνες από κατεστραμμένο Bayraktar TB2 | Defencenet

Image

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares