Σάββατο , 13 Αυγούστου 2022
Τελευταία Νέα

Λαβρόφ: Η Δύση συγκάλυπτε εγκλήματα του καθεστώτος του Κιέβου που οδήγησαν στην τραγωδία της Ουκρανίας

“Όλα αυτά τα χρόνια, οι δυτικοί συνάδελφοί μας κάλυπταν με συνέπεια το ουκρανικό καθεστώς”


«Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο πληθυσμός της ΛΔΚ και της ΛΚΔ υπέστη κακομεταχείριση, και αιώνιο βομβαρδισμό από την πλευρά του καθεστώτος του Κιέβου που υιοθέτησε ανοιχτά μια πορεία προς τη ρωσοφοβία και τη γενοκτονία», σημείωσε ο Ρώσος κορυφαίος διπλωμάτης.

Η Δύση ενθάρρυνε σιωπηλά την άνοδο του νεοναζισμού και της ρωσοφοβίας στην Ουκρανία και συγκάλυπτε τα εγκλήματα του καθεστώτος του Κιέβου στο Ντονμπάς, που στο τέλος οδήγησε στην τραγωδία της χώρας.Αυτό δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνομιλίες που είχε με τον Υπουργό Εξωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ (LPR) Vladislav Deinego και με τον πρώτο αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ (DPR) Sergey Peresada.

«Κατά τη διάρκεια όλης αυτής της περιόδου, ο πληθυσμός των δημοκρατιών σας υποβλήθηκε σε κακοποίηση, αιώνιο βομβαρδισμό από την πλευρά του καθεστώτος του Κιέβου που υιοθέτησε ανοιχτά μια πορεία προς τη ρωσοφοβία και τη γενοκτονία», σημείωσε ο Ρώσος κορυφαίος διπλωμάτης. «Όλα αυτά τα χρόνια, οι δυτικοί συνάδελφοί μας κάλυπταν με συνέπεια το ουκρανικό καθεστώς, κλείνοντας τα μάτια στα στρατιωτικά εγκλήματα κατά αμάχων, στις δολοφονίες γυναικών, παιδιών, ηλικιωμένων, στην καταστροφή πολιτικών υποδομών, ενθαρρύνοντας τον νεοναζισμό και η ρωσοφοβία που στο τέλος οδήγησαν στην τραγωδία της χώρας. Και, φυσικά, η Δύση υποστήριξε πλήρως το καθεστώς του Κιέβου στις προσπάθειές της να σαμποτάρει και τελικά να καταστρέψει τις Συμφωνίες του Μινσκ», πρόσθεσε.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε σε τηλεοπτική ομιλία το πρωί της Πέμπτης ότι ανταποκρινόμενος σε αίτημα των αρχηγών των δημοκρατιών του Ντονμπάς έλαβε απόφαση να πραγματοποιήσει ειδική στρατιωτική επιχείρηση προκειμένου να προστατεύσει τους ανθρώπους «που υπέφεραν από κακοποίηση και γενοκτονία από το καθεστώς του Κιέβου για οκτώ χρόνια». Ο Ρώσος ηγέτης τόνισε ότι η Μόσχα δεν είχε σχέδια κατοχής ουκρανικών εδαφών.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε αργότερα την Πέμπτη ότι τα ρωσικά στρατεύματα δεν πραγματοποιούσαν πλήγματα εναντίον ουκρανικών πόλεων. Τόνισε ότι η ουκρανική στρατιωτική υποδομή καταστρέφεται από όπλα ακριβείας.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares