Παρασκευή , 12 Αυγούστου 2022

Λαβρόφ: «Δεν είναι ο Ζελένσκι αυτός που παίρνει τις αποφάσεις»

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες πήραν αποφάσεις για τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι»


Ο Λαβρόφ απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην πρωτεύουσα του Τουρκμενιστάν, Ασγκαμπάτ, για τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των χωρών της Κασπίας Θάλασσας.

Σημειώνοντας ότι οι δυτικοί ηγέτες έχουν κάνει δηλώσεις ότι “η ειρήνη δεν πρέπει να επιτευχθεί στην Ουκρανία με τους όρους της Ρωσίας”, ο Λαβρόφ είπε ότι οι δυτικές χώρες συνεχίζουν να στέλνουν όπλα στην Ουκρανία.

Τονίζοντας ότι η γραμμή της Δύσης προς αυτή την κατεύθυνση είναι “αναποτελεσματική” και “επιβλαβής”, ο Λαβρόφ είπε: “Όσο περισσότερα όπλα στέλνουν οι δυτικές χώρες στην Ουκρανία, τόσο περισσότερο θα διαρκεί αυτή η σύγκρουση και ο αγώνας του υποστηριζόμενου ναζιστικού καθεστώτος”, είπε.

“Δεν είναι ο Ζελένσκι αυτός που παίρνει τις αποφάσεις”

“Ελπίζει ο Ζελένσκι στην υποστήριξη του ΝΑΤΟ;”

“Το τι σκέφτεται και ελπίζει ο Ζελένσκι δεν είναι απολύτως σημαντικό. Δεν είναι αυτός που παίρνει τις αποφάσεις. Οι αποφάσεις λαμβάνονται στην Ουάσιγκτον. Οι αποφάσεις αυτές δεν λαμβάνονται ούτε σε προεδρικό επίπεδο. Οι αξιωματούχοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ λαμβάνουν αυτές τις αποφάσεις. “, είπε.

Αξιολογώντας το ενδεχόμενο να παραστεί ο Ζελένσκι στη Σύνοδο Κορυφής της G20, η οποία θα φιλοξενηθεί στην Ινδονησία, ο Λαβρόφ δήλωσε: “Δεν υπάρχει πλέον συνάντηση χωρίς τον Ζελένσκι. Η ουκρανική κυβέρνηση είναι επίμονη και αξιοπρεπής σε αυτά τα θέματα. Δεν μας ενδιαφέρει αν ο Ζελένσκι θα πάει στη σύνοδο κορυφής στο Μπαλί”.

Πηγή: pentapostagma.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares