Δευτέρα , 3 Οκτωβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Λαθρομετανάστες: Πλέον δίνουν και συνεντεύξεις για το πως έρχονται στην Ελλάδα παράνομα

Ένας ρεπόρτερ αποφάσισε να πάρει συνέντευξη από έναν 16χρονο ( ; ) πρόσφυγα ( ; ) για να μεταλαμπαδεύσει δημοσίως τις…εμπειρίες και τα αίτια των λαθρομεταναστών που διάλεξαν να κάνουν τον μακρύ δρόμο από τα βάθυ της Μ. Ανατολής ως προς την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Ο ρεπόρτερ ρώτησε τον 16χρονο ( ; ) τριτοκοσμικό αλλοδαπό, πως πήρε την απόφαση να έρθει στην Ευρώπη στα 16 του χρόνια ( ; ).

Ο ανήλικος ( ; ) απαντά ότι άκουσε τα καλύτερα για την Ευρώπη (μάλλον από αλλοεθνείς του και από εχθρικά τουρκικά λόμπι που κάνουν προπαγάνδα).

Κατόπιν ανέφερε ότι ήρθε μέσω του Έβρου και ότι πλήρωσε 3,5 λακ (που σε ευρώ είναι…0.0002!) για να έρθει από το Πακιστάν στην Τουρκία και από Τουρκία για Ελλάδα 1900 ευρώ (μάλλον σε λαθρέμπορους που έχουν κατσικωθεί στις ακτές, όπως είχε αποκαλύψει η ξένη δημοσιογράφος, Lauren Southern στο ντοκιμαντέρ “Χωρίς σύνορα”).

Προσοχή δώστε τι λέει στο τέλος ο ρεπόρτερ: “Τώρα η Ελλάδα δίνει και αγροτικές άδειες και αν έρθετε έτσι, θα σας σέβονται και θα βρείτε δουλειά ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ”! Τόσο εύκολα…αφού η σκλαβιά και η εκμετάλλευση φθηνού εργατικού αποτελεί το ιδανικό μέσο απόκτησης κεφαλαίου. Άραγε, ποιοι είναι αυτοί που ανέχονται τέτοιες κοινωνικές πρακτικές; Είναι Έλληνες που αποφάσισαν να δώσουν ταφόπλακα στην νεολαία και να προσλαμβάνουν αλλοδαπούς με μισθούς ψίχουλα; Είναι άλλοι παράγοντες;

 

πηγή: focusfm 103.6

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares